嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

吳德物次腸痛水可舒緩出牙不適?

曾經睇過一個topic話吳德物次腸痛水可舒緩出牙不適,請問大家知唔知點用呀?每次食幾多?每日食幾多次?就咁食定係開水飲?如果開水開幾多呀?

用過的媽咪唔該分享吓,因小B近日非常忟憎,仲晚晚半夜喊,成隻手伸入口入面咬,非常可憐,唔知 lee 隻腸痛水可唔可以令佢瞓得好D,等我地大人都冇咁辛苦,晚晚比佢嘈醒

大宅

Re: 吳德物次腸痛水可舒緩出牙不適?

要視乎你小B幾大, 才知每次食幾多, 給初生BB每次食半茶匙, 一至六個月食一茶匙(5ml), 六至兩歲食兩茶匙(10ml), 兩歲以上食2至3茶匙(10-15ml), 每日可食8次, 我比囝囝就咁食冇開水, 食完才飲水, 我係屈臣氏買的.

對於嬰孩出牙時引致之種種不適更可立時止痛安神.
該用戶已被刪除

大宅

fong7346 寫道:
要視乎你小B幾大, 才知每次食幾多, 給初生BB每次食半茶匙, 一至六個月食一茶匙(5ml), 六至兩歲食兩茶匙(10ml), 兩歲以上食2至3茶匙(10-15ml), 每日可食8次, 我比囝囝就咁食冇開水, 食完才飲水, 我係屈臣氏買的.

對於嬰孩出牙時引致之種種不適更可立時止痛安神.

首頁

尾頁

跳至