母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

想問餵人奶時,bb成日嗆親!

我餵BB食人奶時,一次食奶都會嗆親二至三次!
有咩方法唔會嗆親呢?
有朋友教我一路餵一路按住D乳線,唔知道係唔係我唔識得按,
定係無用呢?都係會嗆親亞B.
因為亞B食奶食得好忟呀!佢唔鍾意D奶流得太快呀!
搞到我餵得好辛苦呀!
Please help me!!!!!!

洋房

Re: 想問餵人奶時,bb成日嗆親!

你試o下喂前"芝"走d, 等d奶出得唔好o甘急...

男爵府

恭喜晒, 相信你有足夠奶量供應比 bb.

如果啲奶出得太快, 可以試吓向後挨低少少餵, 係健康院啲姑娘教既.

大宅

越按會越出得快呀,不如你試下餵之前泵緊少少奶出來先啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀!恭喜晒, 我都好懷念這些日子 :-( 。向後挨低少少餵, d奶冇出得咁快。[quote]
fsy 寫道:
恭喜晒, 相信你有足夠奶量供應比 bb.

如果

大宅

趴地熊 寫道:
我餵BB食人奶時,一次食奶都會嗆親二至三次!
有咩方法唔會嗆親呢?
有朋友教我一路餵一路按住D乳線,唔知道係唔係我唔識得按,
定係無用呢?都係會嗆親亞B.
因為亞B食奶食得好忟呀!佢唔鍾意D奶流得太快呀!
搞到我餵得好辛苦呀!
Please help me!!!!!!

我又係,不過, 我是按了仲厲害.

不過, 有一個好處, 就是每次餵哺時間縮短, 初初30分鐘, 現在15分鐘就投降, 好飽個樣
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊