跳至

首頁
12345...21

尾頁

洋房

將軍澳邊間幼稚園好

我bb今年12月剛好2歲, 係咪應該今年報讀幼稚園呢?我聽朋友講保良局方王換娣幼稚園 好好, 唔知佢會考個小朋友d乜呢, 仲有除左呢間之外仲有冇其他好o既幼稚園可供選擇

子爵府

Re: 將軍澳邊間幼稚園好

保良局易澤峄幼稚園
東華三院力勤幼稚園
基督教樂道幼稚園
青衣商會將軍澳幼稚園
保良局方王換娣幼稚園

以上五間都係我的TARGET. 大部份9月後報名.....
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

洋房

真係唔該晒, 我問過保良局佢地話11月1日先取表, 其實都有d驚, 話說呢間好多人報同埋打晒蛇餅, 仲有唔知而加d幼稚園點interview, 請問有冇人有呢方面o既經驗

洋房

係呢請問保良局易澤峄幼稚園o係邊度黎架?

子爵府

醒目開學勳章

東華三院力勤好唔好? 屬於深or淺呢

子爵府

醒目開學勳章

保良局易澤峄幼稚園係寶琳村

子爵府

東華三院力勤屬於深or淺? 我都唔知...只知都係好多人會報, 開始要train 下女女interview?

洋房

mokchingyin0910, 想請問你會點train你囡囡呀, 教o下路好喎, 因我而加聽d mami講話幼稚園interview都好鬼深, 講到我都有d驚, 其實我剩係諗住報方王煥娣, 但而加係驚佢考唔到, 以前就話老師會同個b傾計, 而加又話要講英文, 一陣又話要拼圖, 都唔知真定假, 搞到讀幼稚園都好大壓力

洋房

等我集中一o下將軍澳口碑好的幼稚園先
(1) 保良局易澤峰幼稚園
(2) 保良局方王煥娣幼稚園
(3) 基督教樂道幼稚園
(4) 天主教聖安德肋幼稚園
(5) 青衣商會將軍澳幼稚園
(6) 東華三院力勤幼稚園
排名不分先後, 唔知仲有冇呢, 有就請各位繼續Post上黎參考o下, thanks

子爵府

幼稚園入學面試

我都係參照這些問題來train女女....

洋房

咁你有冇俾你囡囡讀Playgroup

洋房

(1) 保良局易澤峰幼稚園 $10,660 分10期
(2) 保良局方王煥娣幼稚園 $11,000 分 10期
(3) 基督教樂道幼稚園 $11,913 分 11期
(4) 天主教聖安德肋幼稚園 $19,800 分 10期
(5) 青衣商會將軍澳幼稚園 $11,847 分11期
(6) 東華三院力勤幼稚園 $12,540 分11期

民房

st. Andrew 好唔好呢, le 間都好新, 但幾大幾多設備

子爵府

之前都有, 依家上完啦! 我唔會再諗住同呀女返playgroup, 因為佢10月都返n1. :lol:

洋房

聖安德肋真係好新, 不過聽口碑又唔差, 我鐘意佢係天主教, 因我自己係天主教o麻, 係呢, mokchingyin0910你個女返邊間n1呀, 佢之前返playgroup你覺得有冇用呀, 同埋佢o係邊度番playgroup呀, 因我都唔知tko邊度上playgroup好, 俾d意見呀, 唔該

子爵府

之前係新寶城有間叫"smart learning", 跟住就係"協康會"....我覺得playgroup係比bb可以學習群體, 比佢見多d小朋友....playgroup都係玩下玩具, 唱下歌.....我覺得可以不用返得0甘密....隔個禮拜都ok? 我個女10月返n1係"比諾"..一間幾新的幼兒園....

洋房

比諾o係我屋企附近, 佢好多twinso係度讀, 聽人講話呢間學校好商業, 我就覺得呢間學校好似大型遊樂場, 好多超人呀, 叮o當放晒o係度

洋房

Smart Learning我經過坑口都有見過, 不過唔知好唔好, 我老公又話唔好俾佢咁早返呢dplaygroup, 佢話細菌溫床, 仲叫我揀學校一定要揀間乾淨o既

大宅

hello 你地好呀, 見你地講tko d 幼稚園 和 playground, 我現在搵緊幼稚園, 聽人講保良局和宣道會茵兒係好好, 但返而我想知道保良局是否間間的教學理念是否一樣和有沒有外籍老師??? 請問你地知道嗎??

另外, 我個女返過協康會和基督教服務處幾好呀, 協記係尚德近一點, 不過現在無返啦, 因為我俾佢9月返NI, 希望佢開心啦

洋房

協康會係乜黎架, 係咪託兒o個d黎架, 乜唔係所有幼稚園都有外藉老師o既咩, 死啦, 我真係冇諗過喎, 又要再做research添

首頁
12345...21

尾頁

跳至