2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

藍藍依家真系好百厭好奇心好重。日日通屋爬,仲要拉開晒D墊,真系曳到呢。不過好開心佢識叫爸爸,今日仲好清楚叫媽媽。每日對住佢好辛苦,但又超開心。真系好矛盾呀。哈

男爵府

引用:藍藍依家真系好百厭好奇心好重。日日通屋爬

原帖由 GLADYS小星星 於 13-02-18 發表
藍藍依家真系好百厭好奇心好重。日日通屋爬,仲要拉開晒D墊,真系曳到呢。不過好開心佢識 ...
very good. I want wing wing to call me mama too! They are now like monsters!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:破壞王

我都等緊翹翹叫媽媽,BB近來又係百厭左好多

複式洋房

引用:藍藍依家真系好百厭好奇心好重。日日通屋爬

原帖由 GLADYS小星星 於 13-02-18 發表
藍藍依家真系好百厭好奇心好重。日日通屋爬,仲要拉開晒D墊,真系曳到呢。不過好開心佢識 ...
藍藍好叻叻,媽媽實好霖。我家銚銚未識爬而且仲係只識咦咦呀呀!好期待佢識叫爸爸媽媽

珍珠宮

2018復活節勳章

藍媽,藍藍真係叻叻,坐得好,識爬,仲識叫爸爸我隻B未識爬同淨係eerr

大宅

好叻呀 我都好想Isa快d叫媽媽

子爵府

kkk.... my fd took away the play mats already cos she doesn't wanna play puzzle everyday... dd is.the same. I cant keep my eyes off him at all...

男爵府

引用:Quote:原帖由+GLADYS小星星+於+13-02-18+發

原帖由 Bit2011 於 13-02-18 發表
very good. I want wing wing to call me mama too! They are now like monsters ...
永永好快就會叫媽媽啦,永永媽咪到時一定勁開心。

男爵府

引用:我都等緊翹翹叫媽媽,BB近來又係百厭左好多

原帖由 PiscesMama 於 13-02-18 發表
我都等緊翹翹叫媽媽,BB近來又係百厭左好多
系啦,唔知系咪開始好奇,咩都要搞下。唔俾佢玩,佢更加要玩。依家D baby反叛。

男爵府

引用:Quote:原帖由+GLADYS小星星+於+13-02-18+發

原帖由 angelachan614 於 13-02-18 發表
藍藍好叻叻,媽媽實好霖。我家銚銚未識爬而且仲係只識咦咦呀呀!好期待佢識叫爸爸媽媽

...
銚銚好快就識叫爸爸,媽媽。藍藍之前都系依依呀呀。上星期爸爸放工返嚟,我叫個大女叫爸爸,點知藍藍好大聲叫爸爸。到今日,我叫大女叫媽媽,藍藍聽到,又大叫媽媽。我好意外,又好驚喜。

大宅

宜家d bb真係好頑皮。你愈唔想佢做,佢就愈想做。我隻臭豬超鍾意開櫃筒,一捉到佢開櫃筒,佢就奸笑俾你睇,激死。

男爵府

引用:藍媽,藍藍真係叻叻,坐得好,識爬,仲識叫

原帖由 nainaitze 於 13-02-18 發表
藍媽,藍藍真係叻叻,坐得好,識爬,仲識叫爸爸我隻B未識爬同淨係eerr

...
藍藍系大B,其實我應該系6.1開刀生佢,點知5.30佢就急不及待出世,所以佢比起6月BB會快小小。仲有,你見佢提早出世,就知佢個人系幾咁心急。其實依依呀呀就系學緊講嘢㗎,好快佢會突然之間叫爸爸媽媽。你會好開心㗎。

男爵府

引用:好叻呀+我都好想Isa快d叫媽媽

原帖由 mansum92 於 13-02-18 發表
好叻呀 我都好想Isa快d叫媽媽
lsa好快會叫媽媽。其實有哥哥,lsa會好快講嘢。

男爵府

引用:宜家d+bb真係好頑皮。你愈唔想佢做,佢就愈

原帖由 cwschristine 於 13-02-19 發表
宜家d bb真係好頑皮。你愈唔想佢做,佢就愈想做。我隻臭豬超鍾意開櫃筒,一捉到佢開櫃筒,佢就奸笑 ...
系呀,全中呀藍藍又系成日爬去開櫃桶,今晚我沖涼,爸爸睇住佢,但男人睇BB,系信唔過㗎。藍藍又開櫃桶,終於夾到手指仔,喊到好大聲。覺得佢又可憐,又攞嚟衰。等你曳吖拿!

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由+nainaitze+於+13-02-18+發表

原帖由 GLADYS小星星 於 13-02-19 發表
藍藍系大B,其實我應該系6.1開刀生佢,點知5.30佢就急不及待出世,所以佢比起6月BB會快小小。仲有,你見佢 ...
雖則話個個B都唔同,遲早嘅事,但見大家嘅6月B都識好多野,其實我都好心急

別墅

藍藍好叻呀. 如果佢日日坐向度唔郁你仲擔心呢!

大宅

藍藍真係好可愛又靚女! 我隻ayden都係勁拆d puzzle地墊, 仲要勁咬, 全部都係佢既口水, 好核突

複式洋房

引用:Quote:原帖由+angelachan614+於+13-02-18+

原帖由 GLADYS小星星 於 13-02-19 發表
銚銚好快就識叫爸爸,媽媽。藍藍之前都系依依呀呀。上星期爸爸放工返嚟,我叫個大女叫爸爸,點知藍藍好大聲 ...
不知不覺8個月,遲D識行識講嘢,雖然辛苦但又好開心。隨時有驚喜,充滿期待。:m

大宅

原來藍藍有爬爬,咁都好啲我囝嵐嵐又係前日開始叫媽媽(上個月已識叫爸爸),但叫叫下叫咗貓貓仲要係望住屋企啲貓貓叫

男爵府

引用:+本帖最後由+aphroditec+於+13-2-19+09:49+

原帖由 aphroditec 於 13-02-19 發表

藍藍好叻呀. 如果佢日日坐向度唔郁你仲擔心呢! ...
咁又系

首頁

尾頁

跳至