義工
[2005年] 怎樣有教BB做Bye-Bye動作?

禁止訪問

國民生產總值:15551

怎樣有教BB做Bye-Bye動作?

大宅

國民生產總值:4430

Re: 怎樣有教BB做Bye-Bye動作?

唔好急! 我個女都係時做時唔做,你要經常同佢練習,尤其真係走出門既時候,用隻手做慢d俾佢睇,然後幫佢舉起隻手等佢做開合,慢慢佢就明架啦

禁止訪問

國民生產總值:15551

男爵府

國民生產總值:9522

2018復活節勳章 2018勳章

我都係每次有人出門口時, 舉起佢隻手教佢bye bye. 佢上個月已經學識揮手,今個月重好似口郁郁想講bye bye.不過佢雖然識做,但唔係次次肯做,睇下大少心情好唔好啦!!心情好果陣,不知几熱情,唔肯放係隻手,見到就笑死!
我諗教BB學bye bye唔係咁難,不過要比的耐性,密D教,佢地就會識架啦,努力呀!

大宅

國民生產總值:1720

do you think he doesn't learn fast on something only or he is too slow on everything ? pls observe carefully. in worst case, you should go to see the doctor.

複式洋房

國民生產總值:316

arrrr 我BB都係乜都唔做呀!

上個月(BB11個月大)去睇醫生, 有另一個BB boy(12個月大)佢婆婆叫佢做Bye Bye, 請請, kiss & 跳舞, BB boy全部一叫就跟住做, 好乖,好叻

而婆婆叫我要多D教BB, 跟住我每日都同BB練習, 我每日起身都Good Morning, 返工出門都Bye Bye, 返屋企都會同BB say Hello, 但BB一D都唔專心, 我地教乜, BB都唔理,又唔想做又唔學

不過, 上個星期某日, 彈琴比BB聽, (係要一路彈一路唱歌跳舞 ) 佢識得跟住音樂'un'!! 好搞笑。依家每次play music 佢都會間唔中自己'un'下'un'下。

不過, 想教BB做Bye Bye、請請、kiss, 我地捉住佢隻手教BB, 但佢點都唔肯學, 點算好呢?

我個friend話, 就算BB唔肯學or做, 都要照教BB, 可能有日佢有一日會突然做比你睇架。

複式洋房

國民生產總值:249

有時BB都要睇心情先做,好似我囡囡,拜拜都教咗好耐,但有是好似失憶咁,做多幾次動作佢先做番俾妳睇,不過真係要心機教,我亞媽湊我囡囡及同住,好多動作都係我亞媽教佢,最好單對單教,動作對小孩來講會清

子爵府

國民生產總值:11552

我每日出門口返工, 都叫仔仔同我byebye & 飛吻, 不過教咗好耐都係唔肯 :cry: :cry:

大宅

國民生產總值:3921

好媽媽勳章

佢哋真係要睇心情架,我阿仔就快11个月大,前兩个星期佢開始識byebye,仲會一路搖手一路叫,但係就唔係次次都肯做,不過佢一聽到music就會un身&拍手or搖手,好搞笑

子爵府

國民生產總值:11552

GOOD BOY
yauyaubb 寫道:
佢哋真係要睇心情架,我阿仔就快11个月大,前兩个星期佢開始識byebye,仲會一路搖手一路叫,但係就唔係次次都肯做,不過佢一聽到music就會un身&拍手or搖手,好搞笑

複式洋房

國民生產總值:303

Hei Yuet can do good bye 2 mths ago. Afterall, she learn how to give flying kiss a mth ago. From that time, she give everyone kiss when the people say goodbye!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.