意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 21|主題: 77711

bb頭上出現一達達好似結焦的皮,是什麼?

別墅

國民生產總值:535

bb頭上出現一達達好似結焦的皮,是什麼?

bb頭上出現一達達好似結焦的皮,是肉色的,有時它會自己脫落,是什麼?點算呀?

洋房

國民生產總值:230

Re: bb頭上出現一達達好似結焦的皮,是什麼?

係唔係'頭泥'呀?

大宅

國民生產總值:1041

我個b都有呀...好似人地乾燥甩皮咁ga....
我都想知係乜呀?

大宅

國民生產總值:2771

係'頭泥',use baby oil to massage then wash the hair will help to remove

子爵府

國民生產總值:11700

我個B兩個幾月大時都有,一塊塊連頭髮一齊甩,甩晒就冇lu,不過連頭髮都冇埋,變左光頭仔......

珍珠宮

國民生產總值:46692

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

應該係頭泥~~~~買支Mustela Sampoo Foam幫bb洗頭, 洗幾次就甩曬....

伯爵府

國民生產總值:15505

係頭泥嚟ga!我呀b嗰時都有,用bb油打圈"初"完之後再洗頭好快就無,不過你唔理佢大啲都會無.

別墅

國民生產總值:924

米奇BB 寫道:
係頭泥嚟ga!我呀b嗰時都有,用bb油打圈"初"完之後再洗頭好快就無,不過你唔理佢大啲都會無.

same, but i use olive oil instead :mrgreen:

別墅

國民生產總值:585

但係我奶奶話個個b都會有,同埋愈大就會冇~

禁止發言

國民生產總值:655

洋房

國民生產總值:62

咁請問係咪唔健康才會有架?阿b出世時係冇架,但係差不多五六個月時才發現有。

王國長老

國民生產總值:12390

好媽媽勳章 王國長老

唔關健康事架~~
我個fd個b出世都無,又係6個月先月,所以好平常
唔駛緊張
cathyhon 寫道:
咁請問係咪唔健康才會有架?阿b出世時係冇架,但係差不多五六個月時才發現有。
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

子爵府

國民生產總值:14859

是頭皮分泌物,會痕的,洗澡後,用橄欖油or椰油用棉花滲透,只可洗澡時才清洗.若三四天就沒有了.每次洗頭時會慢慢脫下來,不用擔心,但要處理!!

大宅

國民生產總值:2046

係頭泥尼架,我阿媽話個個bb都有架,唔駛擔心,會慢慢無架,我阿b之前(上個月) 都有過,而家好似唔覺喇.

子爵府

國民生產總值:13410

每日洗頭前用橄欖油搽

別墅

國民生產總值:535

唔好意思,請問橄欖油or椰油用在哪裡買?是否bb專用的?

複式洋房

國民生產總值:249

我亞媽仲古老,佢話食用油都得,不過又真係得,我囡囡都試過,用生油印濕棉花,棉花放在有頭泥地方,等d頭泥軟軟地時,用把密d'拿'的梳梳走d頭泥就得,二次就攪點了。

男爵府

國民生產總值:7580

好媽媽勳章

fishpp 寫道:
唔好意思,請問橄欖油or椰油用在哪裡買?是否bb專用的?

橄欖油係藥房有得買,我bb以前都係都係咁,好快無左

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.