論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好嬲呀~~~不知所謂工人!

今日去supermarket買野~~~
買完就當然排隊比$啦,我排隊時前面只係一個女人...差唔多下個到我時有個工人(印尼工人)好過份地扮冇野推駕購物車係我前面,佢一路用handfree傾一路扮望唔到我!之後我見佢真係唔理我我就出聲問佢點解打尖,佢大大聲好有道理話佢駕車一路都係放係我前面 重要話我行左去拎面包有咩問題!!之後我就話你明明駕車就放係好遠地方啦,佢扮聽唔到我講野照傾電話,我就好嬲講多句...你做工人又掛住傾電話又打尖好過份呀!佢重要比完錢唔推開駕車喎,佢真係lazy囉..佢買既野只係一袋5個既orande+一排包都要拎車!!!唉 個工人衣著同儀表問心我自己唔會接受囉,佢著一件好鬆既背心係個夾位睇晒個bar,手指甲都幾長下個身掛住個handfree不停傾!
咁既工人真係

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士
該用戶已被刪除

Re: 好嬲呀~~~不知所謂工人!

大宅

咪仔

我都好嬲呀,我媽個工人偷錢呀

子爵府

再衰d既工人我都見過, 唔好嬲壞自己! :mrgreen:

大宅

我個agent 同我講, 好既就唔會叫做工人, 我昨日都想打 c 我個工人.....
去度我媽咪家偷燕巢食,
比bb(1歲半)食糖...... 有好多好多不滿.... 但好無奈依家要靠佢... :-( :-(

別墅

我諗香港傭主要清醒 D。公司請人都要 train up,唔好期望唔駛教就自動自覺!所以成街都係 cheap cheap 工人!

係超市 o既工人,擺明無品,無怪乎做工人。再過十年見佢若仍然有得做工人係好采,仲節墜都唔駛驚奇,人種甚麼,收的也是甚麼!

唔問傭主就偷食,仲要係名貴野,當然 worth 口頭警告同 warning letter!

男爵府

見佢部車一推埋

別墅

對!

對付極小數劣質人士(某些惡習未改 o既阿嬸同大陸人士)我會當眾大聲叫「有人打尖」,通常其他人會幫口同幫眼 ,咁佢會知難而退!我自己就唔駛委屈受氣。

我想聲明,我唔係歧視大陸人,但依佢地 o既民情,打尖係生存技量。我寄予無限同情!但若在海洋公園 o既地方打尖,我就唔客氣,試過用標準普通話鏟佢地「掉臉」,有錢黎玩,無修養尊重自己同人地。佢地尖係打到,但面都瞢埋。

我做人的原則係大家和平相處,我唔會蝦你,你亦唔好諗住要欺負我!

民房

WanWanMa,

Really admire you after reading your response!!!! You are so smart!!!

洋房

WanWanMa,

首頁

尾頁

跳至