產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

龍眼食唔食得?

如題
Welcome to my blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/bluecheung2001

複式洋房

Re: 龍眼食唔食得?

我食了好多, 咪唔食得咩??????車厘子又食了好多, 點算 :cry:

男爵府

龍眼同車厘子我都有食,我覺得係食得,不過龍眼食得多會好滯,所以一次過唔好食咁多.

別墅

車厘子我都有食好多, 但係貴呀嗎?
不過荔枝我就介到,因為我本身都唔鍾意食。

Welcome to my blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/bluecheung2001

大宅

我都有食喎~

該用戶已被刪除

大宅

車厘子我都有食,因為老公怕我唔夠血,
所以成日買。
我都有食龍眼乾,每日食最多六粒,
因為怕太補會燥。
昨日睇了中醫安胎,醫師話唔使太補。

大宅

no need to scare of it. I eat about 10pcs per day.
My baby is so good. (She is 10mths)

別墅

每日食幾粒龍眼都ok既, 不過太多唔好law, 我有個朋友有左3個月, 佢好鐘意食龍眼, 一次食左2磅, 最後令子宮收縮, 阿b冇左law.

大宅

龍眼只係熱滯,所以係冇問題,只要唔多就ok,因為會影響bb的skin同你自己去大便的時候有問題,但係食龍眼令子宮收縮,我之前未聽過wo.

禁止發言

別墅

龍眼我成日食喎~!但就當然適量咁食啦! 因為佢唔同荔枝或芒果咁濕熱,同埋我阿婆成日煲圓肉(龍眼乾)+杞子比我,話bb隻眼仔靚d :-P

首頁

尾頁

跳至