意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240818

親戚去世,去唔去賓儀館好呀??

大宅

國民生產總值:2811

我有左bb,去唔去好??你地有冇去過呀??

侯爵府

國民生產總值:22068

Re: 親戚去世,去唔去賓儀館好呀??

我上年有左bb6months,老公ge婆婆咁arm走左,
我都有去殯儀館&第2朝上山,殯儀館d人會幫我陀d
野喺身ga,佢地say唔怕~~因為死咗ge係親人,唔會
害你bb ma
~我對寶貝~
筠雅giana&覺賢percy

大宅

國民生產總值:1093

我上星期都去過, 因為姑拉個老公去逝, 我bb7個月, 唔緊要, 自己親人, 盡點心意, 佢地比d野我放在handbag, 但我無跟上山, 99叫唔要。

複式洋房

國民生產總值:240

睇下個親戚有幾親!如果係直系親屬,咁就冇得唔去啦,如果係普通親戚例如(表乜表物)就無謂去啦,再問下屋企D老人家,就包穩陣,

大宅

老公既婆婆..佢地話掛薑係我度喎..咁bb就唔會小器

大宅

國民生產總值:1093

係呀, 佢地又係比左ginger我掛!

大宅

知唔知除左薑仲有冇其他呀??

大宅

國民生產總值:1594

你要同堂官講, 即一入到去講
[有客到, 嘉賓上前行禮]嗰個人,
有符, 薑, 紅快子, 楄柏咁囉 !
唔可以[跪] 過身的先人 (切記)

大宅

國民生產總值:1526

我陀bb到九個月時, 老公個阿嫲去咗, 屋企人同親戚都叫我唔好去...唔係驚d咩, 係驚d菌對bb唔好, 所以我無去度...

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

男爵府

國民生產總值:5076

最好唔好去啦! 家人會明白的!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

我會視乎個親戚有幾親啦~
如果好親的話我一定會去,如果唔係太親緊係唔好去啦...
因為聽過話胎係會惹果d野架,不過當然係迷信啦.
但我就信信地,所以免得過我都唔會去~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

洋房

國民生產總值:493

同意
wongkaka 寫道:
最好唔好去啦! 家人會明白的!
]

大宅

國民生產總值:1153

大吉利是 .... 除非直系親屬要去. 其他隔左一隔既親朋戚友都唔好去. 人地唔會怪你

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.