心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

請評理.

昨天晩上, 我見到梳化下有一個飲完的"益力多"樽.(但我家已個多星期無買益力多了), 所以我好嬲, 就向工人投訴, 為什麼會這樣, 我希望下次清潔埋梳化下,點知我話完佢之後,成晚唔出聱及黑起面來.就算我囡囡同佢玩都唔埋, 真過份.

翡翠宮

Re: 請評理.

你個工人係印傭黎架 d工人係咁衰所以真係唔可以善待佢地 咁你無話佢時平日對你個女好唔好 如果都係一般我諗你都係盡快密識個另一個工人以備不時之須 而你個女又幾大識投訴未 個時我個印傭都係咁衰架, 一有咩唔滿意就向我個女發洩對我個女不瞅不采 好彩我個女大識投訴咋

男爵府

真接警告佢..唔好再俾d咁o既面口妳睇
如果唔話佢知妳不滿佢o既態度,佢會變本加厲!
下次會更加

大宅

佢係菲傭, 做了六年, 原本都OK, 可能快完約, 先會這様, 不過佢不嬲都不受話

翡翠宮

六年先完約咁你咪要比長期服務金囉 [quote]
睡麗人 寫道:
佢係菲傭, 做了六年, 原本都OK, 可能快完約, 先會這様, 不過佢不嬲都不受話

大宅

我問過勞工署, 佢話如果工人自己走, 係可以不用俾的, 因為佢自己要求要回家的.不是我不想再用她.
[quote]
ringoivy 寫道:
六年先完約咁你咪要比長期服務金囉 [quote]
睡麗人 寫道:

翡翠宮

咁無計啦唯有忍佢啦, 個個工人唔做時都係會咁架啦 [quote]
睡麗人 寫道:
我問過勞工署, 佢話如果工人自己走, 係可以不用俾的, 因為佢自己要求要回家的.不是我不想再用她.

男爵府

睡麗人,
點講都係佢唔arm...
我亞菲平日都唔錯, 不過都有失手的時候...
昨晚我聽到佢wut亞女整爛本簿仔(根本係佢手濕整爛, 咁都得), 我唯有教亞女,"你話比姐姐聽, 整爛唔唔緊要 I'll forgive you." 比佢知道我唔係唔知邊個整爛野.
唔好嬲喇, 都就走咯.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睡麗人,
同佢講,直接表明佢態度唔好.
另我唔覺得佢會唔做,反而有機會佢想您唔要佢,咁佢可以攞長期服務金.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題