想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

剛剛Check到有咗,第三胎,但不知開心定擔心

各位好

剛剛Check到有咗,是第三胎,但今次有D驚,因前兩胎是開刀的。今次亦耍捱多刀,宜今年剛35歲。真怕check很多嘢,我又怕痛、又怕血。真冇用。 :cry:

有冇姊妹可分享吓。

大宅

Re: 剛剛Check到有咗,第三胎,但不知開心定擔心

CCDAD, 開開心心先會健康架, 醫生會照顧你架啦.[size=x-large]恭喜 放心啦. 我都要跟住 bingo, hehe
agl 該用戶已被刪除

別墅

CCDAD,

放鬆d la! 35歲仲係好後生, 只要你開開心心, 保重身體, 做適量ge運動, 食多d 有營養ge野, 咁BB同你都會好健康ga la! :lol: 我地個個都好羨慕你, 有三個可愛的仔女, 我都想好跟住你一齊bingo! ........................上天比個BB我啦!

男爵府

好媽媽勳章

agl :
你係day 幾check到有架?

男爵府

好媽媽勳章

CCDAD:
唔好擔心啦!順其自然,開開心心迎接新生命吧!b b 眨下眼就出世啦!到時d 痛會全部唔記得曬啦!

別墅

CCDAD,

其實我都很羨慕您, 又有第三胎了, 我已經 try 了兩年了, 現在連一隻 egg 都 nothing , 不要太 worry , 希望您同您的三個 bb 開心快樂......

CCDAD 寫道:
各位好

剛剛Check到有咗,是第三胎,但今次有D驚,因前兩胎是開刀的。今次亦耍捱多刀,宜今年剛35歲。真怕check很多嘢,我又怕痛、又怕血。真冇用。 :cry:

有冇姊妹可分享吓。

別墅

CCDAD,

你唔好咁担心啦, 有左應該要開心先啱. 我都想要bb, 但已經試了5個月, 所以其實我好羨慕你架.

公爵府

2020勳章

我地個個都想生bb, 而你又有第3個, 真係好羨慕, 你不要太擔心, check多d對你同個胎都好, 而家科技進步, 將你的憂慮交託主, 不用怕, 我身邊好多人都大過你, 生出來的都好健康. 恭喜你.

民房

很多謝您們的支持,真是感動到想哭 :-(

其實我都唔知今日check倒算是Day幾,因唔記得咗上月幾時來M。23 or 27號!真搞笑,真不知hand唔handle倒三個。大仔10歲細仔剛7歲,其實內心是開心的,但有D擔心經濟問題。無論怎樣也感謝主賜給我BB,希望明天會更好啦!

複式洋房

有第三個bb,梗係開心到暈啦!
你真係響應晒曾特首的呼籲,生三個,如果個個mama都可以生三個,d學校就唔使縮班,d老師就唔使失業啦!
為你鼓掌

我都好想生啊,但係.......,連bingo都未試過啊 :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

畀面勳章

大宅

Relex..

我都有2個囝囝, 又係自己簡開刀, 由最初想生1個, 到現在都無人知會唔會再生第3個??

但真的有, 我會睇經濟許唔可許可, 諗清楚, 但e生話開3刀最多, 無問題, 你唔好太担心la

大宅

梗喺開心啦, 簡直令我很羨慕呀. 我都很想生多個女女, 因為已經有個仔仔. 同埋女女可以幫佢扮靚靚麻. 不過我諗我很難再有 BB, 因為 MM 一向不準, 佢已經差不多有一年多無來探我, 但我又不想去打針, 所以 ..........
大B_mama_小B 寫道:
Relex..

我都有2個囝囝, 又係自己簡開刀, 由最初想生1個, 到現在都無人知會唔會再生第3個??

但真的有, 我會睇經濟許唔可許可, 諗清楚, 但e生話開3刀最多, 無問題, 你唔好太担心la

大宅

你實在太幸福啦!35歲第三胎,呢度好多bk姊妹/媽咪都試

民房

Hi各位姊妹,請問有沒有平、靚及正婦科醫生介紹?最好是在香港區,九龍區都OK. 因太多年沒有去見婦科醫生,而上次看開的醫生姓乜有忘記。我是自己在家check驗孕棒,所以要有醫生紙才可到贊育登記。其實今天巳至电贊育預約,但需等到9月2日才有時間見姑娘,而電話裏預約的男人還很侮氣。唉!冇辦法啦,想平便需降低点要求。 :cry: 今次呢胎吃得很多,又唔喺幾覺想嘔。好彩!但必定變咗大肥豬。當然也希望生個健康豬BB啦!我也是豬年的。

男爵府

I checked it at home this morning, bingo again. This is my 3rd baby and the 2nd son is only 10 months. I have bought tickets to go to Japan this month with my eldest son at 6 years old. I am worried because I have never never want to have another one. 2 babies is perfect!! My hubby said he did not want it, but I have hesitation. I have just given out all the pregnant clothes to friends.

I am really puzzled of how to decide!!

Lum Lum Mami :-(

大宅

我一個都冇, 你有三個. 在我的角度來說應該恭喜你才對.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

me 2
phl 寫道:
有第三個bb,梗係開心到暈啦!
你真係響應晒曾特首的呼籲,生三個,如果個個mama都可以生三個,d學校就唔使縮班,d老師就唔使失業啦!
為你鼓掌

我都好想生啊,但係.......,連bingo都未試過啊 :-( :-( :-( :-(

大宅

我阿媽以三年抱兩的速度生我哥哥 / 我 / 弟弟, 一樣冇問題, 三隻嘩鬼通屋跳, 我阿媽D內功心法好勁架, 一係坐禪一樣不動聲色, 一係通屋追. 三個仔女會自己玩, 自己照顧自己, 如果生得少, 啲細路會靠媽咪多啲, 因為慣晒等人服待嘛. 我地年紀咁近都 ok, 你兩個大 B 都幫到手仲更加唔駛驚 TIM.
你好有福氣呀!!

CCDAD 寫道:
很多謝您們的支持,真是感動到想哭 :-(

其實我都唔知今日check倒算是Day幾,因唔記得咗上月幾時來M。23 or 27號!真搞笑,真不知hand唔handle倒三個。大仔10歲細仔剛7歲,其實內心是開心的,但有D擔心經濟問題。無論怎樣也感謝主賜給我BB,希望明天會更好啦!

首頁

尾頁

跳至