嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

急問:一個月大B女一邊乳房有硬塊

複式洋房

Re: 急問:一個月大B女一邊乳房有硬塊

由於bb太細, 若有疑問, 請盡快求醫或回健康院檢查

男爵府

快快去母嬰健康院睇睇
不要遲

禁止訪問

大宅

快d帶佢去睇醫生啦~

男爵府

快d睇醫生,等自己安生d嘛....

男爵府

dear genie100, 若bb有問題, 你可以即時致電母嬰健康院, 向佢地講述你bb的情況, 因為我都試過即打電話去, 結果佢地d姑娘叫我即刻到健康院替bb檢查, 若未能成功, 我建議你立即帶bb去就近的兒科醫生度檢查, 所以問題, 愈快解決愈好, 你自己都無咁驚啦!

禁止訪問

男爵府

別太擔心, 不要自亂陣腳
我地一群媽媽都會支持你
祝BB快高長大, 身體健康.

大宅

我囡囡出世無幾耐都有,我阿媽話個個小朋友都有,如果你大力禁個乳房(好似搾牛奶咁),就會有啲好似奶水嘅嘢出嚟!嗰時我阿媽都成日幫我個禁,禁完就唔會硬,亦唔會谷住谷住…你都可以當阿B沖涼時禁吓睇吓有無奶水出??

genie100 寫道:
剛發現,五亳子咁大,硬的,右邊有.左邊冇,死啦,好驚,你地的b女有嗎? :-(

別墅

完全同意, 我2個仔都有禁, 都係我亞媽教既!

cool_BB 寫道:
我囡囡出世無幾耐都有,我阿媽話個個小朋友都有,如果你大力禁個乳房(好似搾牛奶咁),就會有啲好似奶水嘅嘢出嚟!嗰時我阿媽都成日幫我個禁,禁完就唔會硬,亦唔會谷住谷住…你都可以當阿B沖涼時禁吓睇吓有無奶水出??

genie100 寫道:
剛發現,五亳子咁大,硬的,右邊有.左邊冇,死啦,好驚,你地的b女有嗎? :-(
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

我睇過啲育嬰書同問過健康院姑娘, 佢地話唔好"襟"喎, 因為BB會好痛, 同埋過多一排就會自然無咗, 我BB都係過一排就無事, 不如你再打去健康院問吓啦

洋房

唔駛驚,我個仔之前都係咁。呢D叫"巫乳",係媽咪體內嘅雌激素過左比BB,有時重會分泌乳汁,遲D自然會消架! :-P

首頁

尾頁

跳至