義工

想生BB 今日: 141|主題: 98019

很煩惱!DAVID紙未試過有雙紅線,no egg?

大宅

國民生產總值:1870

很煩惱!DAVID紙未試過有雙紅線,no egg?

我已經check了四個月體溫,cycle28日,這幾個月的情況也一樣︰
day12 有多分泌
day14 低溫
由day12隔日do到18日。
由day12開始用d仔,"禁耐"試過一次有微紅線,其餘次次都是上紅線即無排卵,幾個月也如是。已經很灰心。
請問你地用d仔時,是否浸3秒,拿上來看見下端的紙大量的紅色"野"向上浸,中間部份變紅了,才轉再白色走出一線。
是我用錯了,是真的no egg,真煩惱。 :-( :-(

瑪瑙宮

國民生產總值:131237

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 很煩惱!DAVID紙未試過有雙紅線,no egg?

你不如早2日用david 紙check , 你可能係day 11 或者 day 13 會出現上深下深情況.
你或者試浸多2秒同埋係10-15分鐘內看結果, 有時下線無咁快顯現架~
仲有你有無係最佳時間10am-8pm check?? check 之前2小時唔好飲太多水.(唔飲最好)
另外有出現下淺線時, 你可以係6小時再check 多次.

其實照你咁講係day 12-day 18已經隔日dodo, 應該都好大機會會bingo.....可能只差一點時機者 :mrgreen:

放鬆D啦~~ [size=xx-large]relax~~~~

子爵府

國民生產總值:13607

除左miffymiffy既建議之外,或者你可以Day 9開始試下驗,不妨由Day 9-Day 14每日驗兩次,如有下線淺時4-6小時驗多次,你情況可能Miss 左,你出現LH最高峰值既時間可能比較短暫,呢幾日驗密小小試試.
mcdull_yin 寫道:
我已經check了四個月體溫,cycle28日,這幾個月的情況也一樣︰
day12 有多分泌
day14 低溫
由day12隔日do到18日。
由day12開始用d仔,"禁耐"試過一次有微紅線,其餘次次都是上紅線即無排卵,幾個月也如是。已經很灰心。
請問你地用d仔時,是否浸3秒,拿上來看見下端的紙大量的紅色"野"向上浸,中間部份變紅了,才轉再白色走出一線。
是我用錯了,是真的no egg,真煩惱。 :-( :-(

別墅

國民生產總值:676

我o既LH值高峰期只出現很短時間....
上個月用D仔由DAY11開始check,day13check到上深下淺,隔12hour再check都只有上深下淺....從未有上深下深!

但今個月day16早上check到上深下淺....每隔大約5小時再check....至day17下午2:00先有上深下深!!!!隔多6小時check都仲有 但12:00am check就變回上深下淺
so你可以check得密D!!!!

大宅

國民生產總值:3118

我之前都係用排卵紙check唔到下線, 體溫唔係咁靚, 去左醫生度驗血, 結果係+ve. 醫生睇完我既體溫表後, 話我每月既排卵日子都好大差異 (Day十幾 至 Day 廿幾), 叫我要日日用排卵紙check, 唔係好容易miss左排卵日.
今個月我日日check, 結果係Day14見到下線, 但只係出現一日. 只係一日, 所以係好易miss左. 你可以睇下下面條link:

我懷疑自己沒排卵, 是否可以去醫生度CHECK?
https://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=673881&forum=40&start=10&viewmode=flat&order=1
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

國民生產總值:2404

其實你都可以考慮吓去看醫生食排卵丸, 機會都幾大架. 個醫生會教你到第幾日 DO DO, 跟住如果14日後都無月經黎的話, 咁就表示 BINGO. 呢個方法都幾好.

別墅

國民生產總值:541

其實會唔會手上的David紙質素問題, 例如假貨, 因我買了一盒100pcs, 用了幾個月, 最多只會有很淺的下線, 上線就很深, 於是買了Clearblue排卵測試棒驗, 卻驗到深色的LH線, 所以相信我手上的David紙是不準的.

大宅

謝謝大家的意見,我放心了一些,以為自己身體差到no egg.

我想問排卵不是在cycle的中間那一日嗎?cycle28日就在14日嗎?

ktmama

因為我現在吃中藥,是調理身體的,不敢看西醫食排卵丸。有人試過同時吃嗎?thanks.

大宅

國民生產總值:2404

咁我又唔知可唔可以一齊食喎, 但我覺得唔喺咁好囉, 一中一西, 唔知有無相沖麻.

你食緊中藥, 可以容許你有 bb 嗎? 會唔會有影響架, 記得問吓個醫生喎.
mcdull_yin 寫道:
謝謝大家的意見,我放心了一些,以為自己身體差到no egg.

我想問排卵不是在cycle的中間那一日嗎?cycle28日就在14日嗎?

ktmama

因為我現在吃中藥,是調理身體的,不敢看西醫食排卵丸。有人試過同時吃嗎?thanks.

大宅

國民生產總值:3872

I bought the ovaluation (LH) Test Paper from Amazon.com and I think it's similar to David Paper but I think mine is more accurate. I don't like things made in China so I bought those made in Canada. Besides, I also bought Clear Plan ovulation test tube from Mannings' which is useful 'cos I used it for 2 months.

This month, when I used LH paper from Canada and clear plan together. On the same day, they both had positive symbols, so i think they're both useful and showed that i was ovulating.

send me message and I can tell you the details.

複式洋房

國民生產總值:476

mcdull_yin,
食中藥用排卵紙係check唔到架, 我上次成功左, 但由始至終都無雙紅線.

子爵府

國民生產總值:13635

puisze,
我有食中藥, 但都有下線呀~

複式洋房

國民生產總值:476

但係我試左幾個月都Check唔到, 唔知點解.

瑪瑙宮

國民生產總值:131237

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你有係最佳時間早上10時至晚上8時check??
另外你check之前2小時有無減少飲水??

大宅

我在早上約10:00check.飲水不是太多,早上一杯,算不算多?

另外,今個月吃中藥連分泌也沒有,很奇怪,day13時低溫又沒線,今日已經day18 啦。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.