意見反饋
義工
[2005年] 阿B識行啦!

洋房

國民生產總值:62

阿B識行啦!

好開心呀!阿B在24/7(星期一)中午正式識行啦! 之前三日已經想行啦!見佢想唔扶企起身不過起到一半失敗左,又見到佢行咗兩步就跌底,點知係星期一中午的時候突然見佢自己企起身(冇扶野)行過黎我到,真係好開心呀! :lol: :lol: :lol:

大宅

國民生產總值:1751

Re: 阿B識行啦!

Congratulation

Jason都剛剛識企,行到一步,我諗都好快識行

子爵府

國民生產總值:12757

我個小詠詠都識行la,仲快過家姐tim ar (家姐差d 1歲時識行,妹妹差d11個月識行)
佢係突然自己行左7步塭人抱,嚇到我地吾敢出聲,個個張大個口望住佢

男爵府

國民生產總值:8788

叻另喎

[

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:9381

丁丁都在快到11個月大時會行,即一週半前.他現在行到20步左右,但仍是用投降姿勢,即雙手高舉!

子爵府

國民生產總值:11700

你地BB好叻呀~~~晞嵐豬仲未識行呀,放開手都係企到一陣咋,不過扶住o野就行得好快。

大宅

國民生產總值:2380

柏翹都係差唔多11個月開始識行,經過幾星期既練習,依家行得好多步啦!仲可以停 / 轉灣 / 調頭 / mau 底起身。
生日會參加左扶住行比賽,有機有機!

男爵府

國民生產總值:6787

my bb was born on 3 Aug but she still could not walk

cathyhon 寫道:
好開心呀!阿B在24/7(星期一)中午正式識行啦! 之前三日已經想行啦!見佢想唔扶企起身不過起到一半失敗左,又見到佢行咗兩步就跌底,點知係星期一中午的時候突然見佢自己企起身(冇扶野)行過黎我到,真係好開心呀! :lol: :lol: :lol:

大宅

國民生產總值:4473

我個衰仔b焌翹都剩係識行到2步咋, 仲要係睇佢心情, 你地既bb就叻叻la

該用戶已被刪除

珍珠宮

國民生產總值:42158

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

識行喇, 行到幾10步, 但未可以坐變企~ 要扶住野起左身先行~~~~

但好叻了, 11個月識行. 希望唔係辛苦命啦, 只係骨架夠淨.

大宅

國民生產總值:4578

我b女重未算好識行,但大概可離手行2-4步乍, 扶住佢就行得好快...不過佢好鐘意扶位牆邊, 柜, 凳, 枱腳就自己行...
推凳就最灑家, 可以停 / 轉灣 / 調頭 / mau 底起身...etc,
又推得好快.. 好似自己已識行咁... 又"琴"sofa床, 自上自落, 完全唔知c.... 激c..

複式洋房

國民生產總值:219

嘩依家的bb咁叻, 未1yr就識自己行. 我aaron仔要扶住野先行到, 我想應該係average, 其他bb係太叻.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.