想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

DAY 11 的姊妹一起努力下

我今日係 day 11 , 用 d 仔check了, 只有好淺色的下線( 幾乎看不到的), 我想要等多一. 兩天了......

別墅

Re: DAY 11 的姊妹一起努力下

我今日係day 10 啦, 我打算day 13先開始check, 因為我上兩個月係day 15同day 18先排卵, 有排等lu! 努力! 加油啦!!

別墅

今日您係未 day 13 呀, 我個中醫教我, 我老公d 精精要在排卵日之前儲存 5 day 呀, 另外, 係個幾天男人可以食多 d 牛排, 乳鴿同埋鮮奶等食物, 可以 help 下d 精精, 您可以try下la.....

我今日係 day 14 , 今朝用排卵紙已經有上下line 一樣深, 可以今晚開工 ka la......

別墅

我今日係day 13啦, 今朝check 都係淺色線, 可能要過多2-3日先有料到, 慢慢等啦!!!
我同老公已經有一個星期無do do啦, 一來佢公司好忙, 攪到佢好攰咁, 二來我都唔想佢哂料! 我諗住由今晚開始隔日就開工, (day 13, day 15, day17, day 19), 希望會bingo la!!

別墅

Airam,

好啦!!!!
Hope you and me will bingo la.....
add oil!!!!!!

Airam 寫道:
我今日係day 13啦, 今朝check 都係淺色線, 可能要過多2-3日先有料到, 慢慢等啦!!!
我同老公已經有一個星期無do do啦, 一來佢公司好忙, 攪到佢好攰咁, 二來我都唔想佢哂料! 我諗住由今晚開始隔日就開工, (day 13, day 15, day17, day 19), 希望會bingo la!!

民房

dadawong :
希望你今晚可以BINGO
我今日DAY 7, 有得等啊...

洋房

我都要努力下...我今日day 14, 係day 11 做左功課..可以既話今晚都做下...之後就停工lu...

希望大家都有好消息..!!!

大宅

LittleLittleM,

咁快停工,你既cycle好短呀?

別墅

Hi, 您有冇用排卵紙呀, 我一定要用, 因為如果唔用, 我都唔識邊日係排卵日, 唔您今晚要努力呀, hope you will also bingo la.....

LittleLittleM 寫道:
我都要努力下...我今日day 14, 係day 11 做左功課..可以既話今晚都做下...之後就停工lu...

別墅

anniejing,

希望誠您貴言啦, day 7 好快就到您架, 加油呀.....

anniejing 寫道:
dadawong :
希望你今晚可以BINGO
我今日DAY 7, 有得等啊...

男爵府

請問如果想生女, 咁係咪响day 11開始? 定係之前start呢? thks!! 我cycle 係30-35日, thks

洋房

係呀...only28 day...touchwood, 以往都好準..今日仲有好多分泌添... :lol: :lol: :lol:

cascades 寫道:

咁快停工,你既cycle好短呀?

洋房

冇呀...我怕有pressure, 唔敢用..

同埋我已有一個bb (係只做了一次就中了), 希望今次都係咁lucky 啦..同埋我同老公都諗住試下冇就算, 會隨緣...

多謝你地祝福, 我都係度祝你地個個今個月都bingo.!!!!!

dadawong 寫道:

Hi, 您有冇用排卵紙呀, 我一定要用, 因為如果唔用, 我都唔識邊日係排卵日, 唔您今晚要努力呀, hope you will also bingo la.....

[quote]
LittleLittleM 寫道:

[/quote]

洋房

有一個website 可以幫你計日子架..

http://www.obsgyn.net/calendar/safe.htm

BBIX 寫道:
請問如果想生女, 咁係咪响day 11開始? 定係之前start呢? thks!! 我cycle 係30-35日, thks

男爵府

thks little little M, but may I know how come bk mom sometimes said dodo on day 11, 13? thks

洋房

唔知係咪d 人話d 蟲蟲可以留係我地入面幾天, 咁如果你係d 11-16 度排egg, 咁中既機會都會幾大...不過有人話排egg 前就會係女, 因為男精子游得快, 但係命短, 所以如果係排egg 前, 咁到左排egg 就會淨番d 女蟲蟲, 而排egg 後do do 就會係囝囝, 因為女蟲蟲唔夠男蟲蟲爭...

BBIX 寫道:
thks little little M, but may I know how come bk mom sometimes said dodo on day 11, 13? thks

男爵府

littlelittleM, thks for your reply again, but if dodo everyday during day 11-16, the opportunity getting baby will be lower?? or one time for 2 days? thks again

洋房

I think do do everyday will let you and your hubby tired and the quality of sperm will decline. So, the suggestion of doing on day 11 and 13 is better than doing everyday.

Hope you can bingo this month.!!! Me too. :mrgreen: :mrgreen:

BBIX 寫道:
littlelittleM, thks for your reply again, but if dodo everyday during day 11-16, the opportunity getting baby will be lower?? or one time for 2 days? thks again

男爵府

littlelittleM, soI should dodo regarding the website u gave me, or start fm Day 11 after 1st M come, thks!!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 260