義工

自由講場 今日: 619|主題: 994566

"白事"一問

大宅

國民生產總值:2754

"白事"一問

我男朋友婆婆尋日走咗......但下個星期日去遊船河,我哋應唔應該去呢?但佢呀媽叫佢唔好去,但我哋巳經比哂$(2大1小)........因佢個朋友之前講咗有事唔去都冇得退$........但成$750冇理由要我洩架........我應該點做好呢 :cry: :cry:
我有d朋友住火星,有d朋友住水星,而我準備要搬去(天王星)
好快有個5星級的家喇~~~~~~~

大宅

國民生產總值:4386

叻叻勳章 親子達人勳章

Re: "白事"一問

Don't go lah! in respect of your bf's grandma. Traditionally Old people say you shouldn't go to people's houses and fun places for 100 days and since his mum has said "don't go" it will upset her if you go. $750 is lot of money, but you will hurt his mum's feeling....... think about it before you decide what to do!

版主

國民生產總值:71715

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1. 掉低你男友剩係你同個女去,你未入門佢婆婆過身都未關你事•
2. 三個照去,到時人地搞手或者在場人士事後有咩頭暈身慶做乜都唔老黎時你記得預左人地會入晒你地數,到時背上不義之名千祈唔好怪人•
3. 錢就搵得黎使得去,你心中當人地婆婆已經係自己親人o既就自己會守埋孝,孝心比起錢我會揀孝心囉•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

禁止訪問

國民生產總值:146

洋房

國民生產總值:366

你可唔可以同你朋友講有件咁既事所以唔去得...
咁樣可唔可以退返錢比你呀...

王國長老

國民生產總值:51594

好媽媽勳章 王國長老

其實如果你男友同佢婆婆好感情既,
佢剛去仲未出殯,佢都無心情去玩喇。
我老公由佢亞嫲揍大架,當年佢過身,
我老公邊度都唔想去,問我想去玩好開心咩?!

王國長老

國民生產總值:51594

好媽媽勳章 王國長老

咁都有例外架嘛!
唔通人地嗰日出殯佢地都唔比咩?
係咪仲要話有事都要收你地錢呀?
係咁我即比$750,但呢D 唔係朋友囉。

一係你同個女去囉,咁都係"sitt"$250 啫。

高比比之家 寫道:
佢個朋友之前講咗有事唔去都冇得退$........但成$750冇理由要我洩架........我應該點做好呢 :cry: :cry:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.