意見反饋
義工
[2006年] 我個b係左休仔....

男爵府

國民生產總值:7627

我個b係左休仔....

我發覺bb乜都用左手,就算比玩具佢右手接都会換番左手....
点訓練佢好我唔想佢左休!

子爵府

國民生產總值:14365

Re: 我個b係左休仔....

其實好多bb都係用左手攞野先架(我唔識解釋,不過你佢地發展嘅一部份黎)而家都係6個幾月啫..冇咁快定架..你唔好咁刻意要佢改啦..睇定d先啦....

大宅

國民生產總值:3503

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]人哋話左撇子聰明啲架! 如果MoMo係左撇子, 我會由得佢

大宅

國民生產總值:1676

我同 C6 都係左撇子, 不過細細個都俾父母改咗用返右手寫字同揸筷子, 其他都係用左手, 唔知阿仔會唔會都係左撇子呢 ?

大宅

國民生產總值:4684

qq都係呀!
TSZYUI 寫道:
我發覺bb乜都用左手,就算比玩具佢右手接都会換番左手....
点訓練佢好我唔想佢左休!

男爵府

國民生產總值:7627

依家仲未定都冇咁驚!
其實左休我覺得好麻煩呀!(因為我都係左休)寫字成日整到好污糟,食飯迫d又同人打交....
至於聰明d,可能我係第10個(如果10個有9個係真的話)

伯爵府

國民生產總值:15505

呀媽話左手寫字唔靚喎 ?-(

侯爵府

國民生產總值:23448

係吖係吖, 我ah媽話我細個都係用左手, 佢同我改番用右手, 早知就唔改la.

DoDoDoDo 寫道:
[size=large]人哋話左撇子聰明啲架! 如果MoMo係左撇子, 我會由得佢

大宅

國民生產總值:2199

唔怕嫁,我都係左(休)既,左手係會有力d嫁,
但係寫字都係比佢用反右手寫~
如果唔係好難教佢寫字~

男爵府

國民生產總值:9199

咁快督知..我都唔知bb係咪左休,但我老公都係左休,所以食飯 好似打架咁
]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.