意見反饋
義工
跳至
[2006年] 响邊樹買vcd?

大宅

國民生產總值:4684

响邊樹買vcd?

請問大家有痛打算買d英文歌仔或像xxx美語世界d vcd比bb呢? 請問响邊樹買? 咩主題?
因為我想買d可以平時同bb睇下, 但係覺得xxx美語世界太貴.

男爵府

國民生產總值:5338

Re: 响邊樹買vcd?

車莉,

HMV has a lot diff. cartoon DVD and VCD on stock. Or the cheapest way is to get the NOW Disney Channel. They have cartoon, musical, children drama, Sesame Street, singing show 24 hours a day. My daughter's favorite shows right now are ELMO's world and Mickey Mouse show. :mrgreen:

大宅

TobsterBB,
i only have cable tv :-(

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:5541

小小愛因斯坦幾好. http://www.digilearn.com.hk/prod_04_bb_est.htm

車莉 寫道:
請問大家有痛打算買d英文歌仔或像xxx美語世界d vcd比bb呢? 請問响邊樹買? 咩主題?
因為我想買d可以平時同bb睇下, 但係覺得xxx美語世界太貴.

該用戶已被刪除

大宅

茵茵,
barney 响邊樹買?
dwe妳都買左?

大宅

na&lin ,
我頭先去左"嬰兒用品" forum排隊phonics kingdom, 其實都唔知好唔, 排住先啦
na&lin 寫道:
我連cable tv都cut埋....都冇時間睇....
我個friend話o係其他媽媽會都有討論過類似話題....丫~好似係教bb26個英文字.....話$2xx/套.,--->>>0604媽媽會 你地會唔會買e d呀 我都唔知買咩俾bb睇好

男爵府

國民生產總值:5541

I have Phonics Kids, quite okay. Have VCD and CD. Now I just let him to listen CD.
VCD is not very interesting.

車莉 寫道:
na&lin ,
我頭先去左"嬰兒用品" forum排隊phonics kingdom, 其實都唔知好唔, 排住先啦 [quote]
na&lin 寫道:
我個friend話o係其他媽媽會都有討論過類似話題....丫~好似係教bb26個英文字.....話$2xx/套.,--->>>0604媽媽會 你地會唔會買e d呀 我都唔知買咩俾bb睇好
[/quote]

珍珠宮

國民生產總值:38944

TobsterBB 寫道:
車莉,

HMV has a lot diff. cartoon DVD and VCD on stock. Or the cheapest way is to get the NOW Disney Channel. They have cartoon, musical, children drama, Sesame Street, singing show 24 hours a day. My daughter's favorite shows right now are ELMO's world and Mickey Mouse show. :mrgreen:
TobsterBB

請問NOW Disney Channel係第幾台ar

大宅

LittlePigmom ,
how much and where you buy? Will you buy phonics kingdom?
LittlePigmom 寫道:
I have Phonics Kids, quite okay. Have VCD and CD. Now I just let him to listen CD.
VCD is not very interesting.

[quote]
車莉 寫道:
na&lin ,
我頭先去左"嬰兒用品" forum排隊phonics kingdom, 其實都唔知好唔, 排住先啦 [quote]
na&lin 寫道:
[/quote][/quote]

大宅

國民生產總值:2166

我都買咗好多barney比我個仔睇, 我係喺商務買的, 你可以去睇睇。

車莉 寫道:
茵茵,
barney 响邊樹買?
dwe妳都買左?

侯爵府

國民生產總值:23448

我買咗 phonic kids 比佢睇, ヌ係商務買恬d 中/英文兒歌 VCD.

車莉 寫道:

大宅

我個仔勁鍾意睇Phonics Kids & phonics kingdom (我兩套都有買), 其實兩套差唔多, Phonics Kids一套3本書+3vcd+3cd (hk$2xx), phonics kingdom就一套5本書+5vcd+5cd (hk$5xx)。

哥哥兩隻都成日睇, 但心心就好似未有特別反應, 唔知鍾唔鍾意。

隋咗honics Kids, phonics kingdom, barney, 我仲買咗mother goose, English Time.

珍珠宮

國民生產總值:38944

LikLik

想問你mother goose ok嗎,係有乜野睇 & 學ga,
我見有set裝賣,但唔知好唔好,所以未買ar,
可否俾d意見呢,thx~~

大宅

monty,

我個套mother goose 係在singapore買的, 唔知同香港的係咪完全相同。 我買的一套共4pack, (有4隻vcd, 4隻cd, 4本書andparent guide)

mother goose主要係d song & rhyme, 我係喺大仔5個月時開始比佢睇。 呢套係佢第一套睇的vcd, 老實講, 我唔覺有乜"實質"嘢學到, 但可能對佢d音樂感, 專注力有幫助(希望)。 反而睇phonic kids佢就真係學識Aa-Zz and 好多生字。

大宅

LikLik ,
咁妳有冇買flash card?係咪買phonic kids 送flash card?

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:5338

Monty 寫道:
請問NOW Disney Channel係第幾台ar

41 and 42

大宅

茵茵,
kiss my kids 同wise kids 係咩0黎0架? ?-(
茵茵 寫道:
[quote]
車莉 寫道:
茵茵,
barney 响邊樹買? dwe妳都買左?
barney 係kiss my kids 同wise kids 買

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.