育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

畀面勳章

森永&明治奶粉邊隻比較好(對大便) :giveup:

森永&明治奶粉邊隻比較好(對大便)

別墅

Re: 森永&明治奶粉邊隻比較好(對大便) :giveup:

Hi.......I"m yuki.兩種奶粉都唔好!!!
唔飲奶奶(對大便)比較好!!!!

男爵府

Re: 森永&明治奶粉邊隻比較好(對大便) :giveup:

我聽好多媽咪既意見, 話明治最長肉, 而森永可以軟話的便便, 我個仔就飲緊雪印, 話對的皮膚好的, 不過我個仔的便便都軟身, 之前食a+就便秘. 個個bb吸收都唔同, 你個bb你會清楚的.

別墅

我個仔飲森永d便便都好好~~重一日有三次,是正常便便~~以前飲能恩d便便綠色又臭~而家好好

男爵府

我囡囡以前飲明治大仔, 就ng ng好硬, 唔係日日有, 攪到pet pet損, ng親都喊&扭計, 轉咗森永大仔之後ng ng好靚, 仲日日都有添, 但飲食習慣冇改變, 一直都食好多菜同生果, 唔太食肉類

禁止訪問

複式洋房

畀面勳章

Re: 森永&明治奶粉邊隻比較好(對大便)

[size=medium]多謝大家的意見...因為我個小朋友依家飲A+,D便便一粒粒,但佢飲好多水...所以諗住轉下日本奶粉。

[size=large]THANK YOU VERY MUCH

Yuki's

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔之前飲a+...3-4日先有一次便便...而且每次係一舊好似石頭咁硬既便便...睇見佢去果時個樣就慘喇...而且肛門位置長期紅晒...我果時唔識以為冇野,後尾都係發覺問題好似好大...我問健康院姑娘佢地又話冇野...之後都係頂唔順,佢去親都喊咁聲...之後轉左森永...依家1-2日有一次便便,多數1日都有一次架喇~而且軟身,佢去左我都唔知呀,係聞到"香"味先知喳~
而且我個仔o係飲左半個月度個人已經好明顯重手左...
依家都已經用加大碼片片囉...所以其實我覺得森永都幾長肉丫~

大宅

畀面勳章

我個仔都飲森永, 大便無問題, 每天一定有, 有時會2次tim

大宅

我個囡以前飲人奶同A+, 自從食粥仔, 就成日都便秘, 10個大我同佢轉明治. 到1歲連人奶都介埋, 淨飲明治同食粥, 麵包, 每日飲好少水(2-3安), 都一日有兩至三次便便, 仲係軟既, 所以我諗明治都okay架.

複式洋房

畀面勳章

[size=medium]THANKS

男爵府

畀面勳章

我個囡食明治,大便ok,一日一次~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

森永真係幫到d便祕bb架﹗我個女全靠佢﹗之前食a+3的痛苦經歷,真係永誌難忘﹗bb便祕,快d幫佢轉森永啦﹗

複式洋房

我個女食A+1,已去到3日一次大便的情況,雖然母嬰院如娘話無問題,但我都係幫佢轉咗明治。現在一日食緊三餐(其餘兩餐仲係A+1),大便密咗,不過比較水,希望佢適應到啦!!!

TwoTwo 寫道:
森永真係幫到d便祕bb架﹗我個女全靠佢﹗之前食a+3的痛苦經歷,真係永誌難忘﹗bb便祕,快d幫佢轉森永啦﹗

複式洋房

請問你地D BB食明治D便便有無白色一粒粒野架...因為我個女現正由A+轉明治

複式洋房

無喎...係水d.

大宅

steak 寫道:
請問你地D BB食明治D便便有無白色一粒粒野架...因為我個女現正由A+轉明治

我個女都剛由A+轉明治,無事喎佢,不過你個女可能仲未能消化奶粉中的蛋白質,自然排出掛?!你個女食0-9mth or 9mth-3yr呢?
該用戶已被刪除

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問森永响邊度買比較平d呢?

複式洋房

我個女5個多月大...咁應該試多幾日定係又要轉奶粉呢...

首頁

尾頁

跳至
熱門主題