產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶茶, 檬茶 ........戒唔到!

我有時一日飲成兩杯.........一日至少一杯.......就係戒唔到!!! :-(
你哋呢??!

子爵府

好媽媽勳章

Re: 奶茶, 檬茶 ........戒唔到!

我都戒不到, 不過阿b幫我戒lo~ 喝完即嘔~

男爵府

我初初都戒唔到奶茶, 惟有叫奶茶多奶, 沖淡D茶~ 慢慢地就可以戒到奶茶。不過我都會間唔中飲一杯, 等自己開心D~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我每日都最少飲一杯凍檸茶,我想戒,但都係戒唔到!

大宅

我一個禮拜都會飲2杯左右奶茶,不過我媽咪同奶奶都一直話唔洗誡茶,因為我媽咪舵住我同細佬時都日日飲奶茶,我奶奶話佢生4個日日都一定要飲中國茶,佢地兩個都話唔怕,所以我都只係盡量少飲過以前就當誡左d架勒!!

別墅

現在咁熱係無可能戒到凍檸茶or 凍奶茶! 我 日日飲凍檸茶 or coke light tim ah !

別墅

我初初幾個月清水先唔會嘔,其他飲品都會嘔.反而個肚大啲五個月曰日都有同阿媽飲茶到7,8個月個陣唔知點又係好鍾意飲檸檬茶.不過我多數飲紙盒維他同大家樂走冰好飲啲,應該身體受得就無咩事 唔好過量就得

複式洋房

我冇戒架

別墅

我都無戒

複式洋房

我有亞b頭幾個月就有戒,但之後真係頂唔順,日日都有飲奶茶,反而亞b出左世,坐月期間冇得出街,同埋又要餵人奶,咁就戒左奶茶喎,而家出街飲野,都係飲凍好立克,嘻嘻

首頁

尾頁

跳至