美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

牙週病 ------ 很痛苦 ---- 有什麼方法可以改善喇....help

牙週病 ------ 很痛苦 ---- 有什麼方法可以改善喇....help

別墅

Re: 牙週病 ------ 很痛苦 ---- 有什麼方法可以改善喇....help

有冇睇醫生呀?

民房

Re: 牙週病 ------ 很痛苦 ---- 有什麼方法可以改善喇....help

去睇醫生啦, 醫生會清理﹐會幫到你,要快﹐否則會牙都甩埋

男爵府

要多去洗牙,擦牙, 你都係快去找牙醫問下,

有捨必有得 有得必有失

大宅

試吓 Pyodontyl 呢隻牌子的牙膏, 可舒緩牙週病, 用咗會減少流牙血, 萬X及屈XX都有售!

子爵府

Pyodontyl是無防蛀的。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

複式洋房

你試下用舒適達敏感牙膏刷牙,早晚一次,我之前有牙週病,用左一星期就好好多。你用大約2星期好返的話,就唔使早晚都用,可以每天用一次就得。
人若然忘記了愛,忙著和時間比賽,求你和我於窗前細心一看,每一天風雨每一片塵埃,也為你真摯的記載。

別墅

better to visit the dentist and get some professional advice.

for daily care, can use a specific toothpaste for 牙週病, the name is Emoform, which can be purchased in some pharmacy

民房

:-( 好多謝你們的見意. thanks

我想問下stupid, 你用舒適達敏感牙膏是那種, 好似好多種類的. 真是非常thank 你.

stupid 寫道:
你試下用舒適達敏感牙膏刷牙,早晚一次,我之前有牙週病,用左一星期就好好多。你用大約2星期好返的話,就唔使早晚都用,可以每天用一次就得。

複式洋房

我都有牙週病ga, 牙醫話每次刷牙,都要用埋牙綫黎清潔牙縫ga

別墅

最重要還是用正當方法清潔
1. 用牙線
2. 擦牙正確方法: 一定要擦牙肉及牙齒之間的位置及不可太大力。我自從學懂後(幾年前),吃蘋果不再流牙血了。

牙醫会教你怎樣擦牙的。

珍珠宮

好媽媽勳章

我都試過, 朋友介紹了在屈臣氏買C字頭的'授'口水, $8X/支,
都OK.

大宅

漱口水係ok架!我就用李施德林,先前我刷親牙都流血,自從用咗之後就冇流;洗牙時,牙e都讚我d牙肉健康咗!

民房

我朋友都患左牙週病,隻門牙仲移左向外,睇左佢屋企樓下個牙醫,治療連埋箍牙要$35000, 價錢合理嗎?

民房

嘩!!好貴bor!

男爵府

我都係用左呢隻牙膏有改善,沒再成日流血啦
:-D

民房

我都覺得好貴,剛剛幫他在網上找了些專科醫生,有一個在土瓜灣的吳醫生,頭一次見醫生已要收640元,好貴呢!不過都諗住叫個friend去睇下啦!

首頁

尾頁

跳至