意見反饋
義工

心聲留言 今日: 0|主題: 15904

平靚正

珍珠宮

國民生產總值:31406

醒目開學勳章 畀面勳章

<<四季鹽焗雞>>平靚正

dearall:

今期同大家講下呢味好正架餸,因為早前提過想買燒肉檔架鹽焗雞,同事伊沙話佢地大多數搵鹽水浸,不如自己整啦!仲好味,於是我上星期就試整啦!果真好好味唷!好多謝個同事伊沙教我整.

你地有時間都整下黎食呀!我上星期整左係公司食,真係好香同正,尋晚又忍吾住,腌定過夜,一陣蒸..

材料:-

一.)百_大型廣場清遠冰鮮雞一只,價錢-特價36.9元
二.)雜貨店四季牌鹽焗雞粉一包,價錢3元.
也有其他牌子,如(家樂)3元包,試過ok..但伊沙話四季最好味..

三.)彊二片吾知幾多錢愛黎塞雞內癖腥味同白香的...

一.)雞用鹽刷淨抺乾水切蘿斬腳趾甲
二.)將四季雞粉用手抺渾雞同雞內裡
三.)將二片吾知幾多錢架彊塞進雞內
四.)腌佢二至三小時,最好腌過一夜

用鑊水滾後隔水大火蒸二十分鐘,筷子插雞最厚肉吾出血ok,蓋鑊蓋焗香十分鐘,待凍砌件上或完隻成家一齊扯....一分鐘都吾洗,成枱都係碎骨...

betty晨咁早介紹你地醒神 :tongue:
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: <<四季鹽焗雞>>平靚正

dearall:

坊間也有好多秘方...

clickhere

咦!吾好意思,左住心聲轉,等我post番去自由廣場先..

betty
NNN

侯爵府

國民生產總值:23416

BETTY 靚媽

早ar ~ haha..俾妳笑死我 :mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear可愛架1328:

有乜咁攪笑呀!講黎聽下呀!我成朝都未笑過,因為相公佢地hum家都未起身,我無理由自己一個係樹傻笑,對面見到我會打電話黎問我,你係咪今朝未食藥呀!

betty

NNN

侯爵府

國民生產總值:23416

betty 靚媽...

唔駛見妳真人...見妳開topic 就好笑 :mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear1328靚:

怪吾知得的人未見我真身,已經笑鬼傻左比人send左去北區啦!

betty :tongue:
NNN

禁止發言

國民生產總值:14500

好媽媽勳章

伯爵府

國民生產總值:18826

betty姐~

thanks你呀,睇落好易整喎,等我又試吓先,

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear心心 :

betty姐~
thanks你呀,睇落好易整喎,等我又試吓先,
[/quote]>>>>係呀!我就係貪佢易整... 快甲方便

betty
NNN

子爵府

國民生產總值:14844

等我都試下整先~~

伯爵府

國民生產總值:18826

betty姐~

我又介紹1個好易做既餸過你試吓
--->去片

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear心心:

thanks!等我又試下先...

betty
NNN

子爵府

國民生產總值:14914

[size=xx-large]嘩!好似好易整喎

今次唔知輪到[size=x-large]定係[size=x-large]四季牌鹽焗雞粉賣斷市喇!

Thank you BETTY 姐姐~

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.