夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

有感而發...>_<

各位先生...請好好愛你們的太太...

睇完男人之苦...男人..是否真係咁苦??

男人為口奔馳...現今女人何嘗唔係??
男人為家庭各樣開支煩惱...女人唔係咩...男主外...女主內...而家仲有呢支歌唱??
話唔定有些還要依靠太太的人工薪酬...

男人...為了傳宗接代...只需在床上un兩un...
女人...十月懷胎...又暈又嘔...腰痛腳腫...還要承受生仔果種十級的痛楚....你們會感受到嗎??:cry:

你們不會... :-|

其實我小時已聽過這個問題...如果你媽媽(奶奶)和我(老婆/女朋友)跌左落水...你會救邊個先??我真係覺得好好笑...
但原來我都會問這個問題...

有些男人好識做...會想辦法排解兩者之間的紛爭...有些卻處處迴避...令事情更加惡化..原來罪魁禍首就是男人...

有些男人覺得太太整天嘮嘮叨叨...但原來女人心思真的比你們細密... 太太除了工作之外...放工要湊bb之餘...可能仲要湊多一個大孩子...

有些男人會在太太懷孕時鬼混...點解要做一些傷害大家的事情??難道你們對性真的那麼渴求??

有些男人永遠放事業在第一位...將家庭老婆仔女所有事宜拋諸腦後...愛理不理...那你們為何要結婚要生仔...學人成家立室???

bk爸爸...我唔係要在這裡責難大家...只是我有感而發...
我的男人沒有去鬼混...他只是一個媽媽第一...工作第二...同事朋友第三的人...我們不知在那裡了... :-(

希望你們真的會愛錫太太...

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 有感而發...>_<

講得好

大宅

媽媽可人
你好勁呀!

子爵府

好媽媽勳章

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

珍珠宮

子爵府

媽媽可人:

妳寫出我們女人既心聲,睇完之後真係想流眼淚,今晚我老去番黎一定叫佢睇o下,希望佢睇完會明白我地d女人一樣都係咁辛苦同好好真識現在既一切.
同時希望d....bk爸爸睇完後都明白,顧及老婆既感受,唔好在張老婆拋諸腦後,結左婚之後老婆/仔女先可以同你永遠直至到老.

大宅

寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

大宅

男爵府

講得好呀

伯爵府

禁止訪問

男爵府

大宅

媽媽可人
我老公都係媽媽第一....
都好, 叫佢灌輸呢個觀念比下一代

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無錯

男爵府

2019勳章

這是bk爸爸給我的回應...

可人,
並唔係個個男人都好似你講咁,所以唔該咪用D小學風紀既語氣講說話。有一點我可以話你知,天下間真真確確有好男人,我老竇就係其中一位,佢無論響屋企人或朋友眼中都係咁誠實可靠無私有責任感,屋企事無大小都咁有承擔無需家人擔心。

恕我直言,有時D女人又未必抵爭,一味以受害者身份怨天怨地。既然你老公冇滾淨係對媽媽好,咁又有何不妥?咁你婆媳關係又攪成點?你第日想唔想你個仔對你好?抑或你想佢淨係對老婆好?(我忽然想起黃曼妮 - 粵語長片專做惡家婆)

唔通你奶奶唔駛"十月懷胎...又暈又嘔...腰痛腳腫...十級痛楚"就可以生出你老公?當幫下你老公,試下攪好D婆媳關係先。

老公努力工作又有何不妥?至於朋友第三,我側有少少質疑。佢係咪真係重朋友輕家庭先?有時如果佢對返到屋企開始有恐懼感,亦可以諒解。

可人,我既話可能好尖酸,你未必聽得入耳,但響你發火之前,飲杯水,然後對住塊鏡檢討一下你兩公婆既關係,對你來說,人地對你既回應唔重要,人地老公對老婆好唔好亦唔重要,其實你係想你老公對你好D遮。

男爵府

2019勳章

大宅

講得好好呀

別墅

我覺得關係是雙方面的~~

大家有大家不對的地方是一定的~~

但誰人發現或醒悟改變才是最重要~~~

那一位bk的爸爸:::全世界的媽媽當然希望自己的老公和仔仔愛自己啦~~難道你不想你老婆去愛你和你媽~??

道理一樣只是who is 第一個去面對問題改變是最重要~~

我老公都是愛99及個仔仔才到我~~我有時都不開心但反轉想世事無完美的~~ :lol: 有個關愛家人的老公我想都一樣幸福~ :wink:

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢個世界都係唔公平, 老婆永遠放老公, 仔女係第一位, 老公就未必會.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5