意見反饋
義工

自由講場 今日: 439|主題: 1005853

有無人試過帶小朋友返大陸,過關時才發現小朋友回鄉証過期?【急】

大宅

國民生產總值:2373

有無人試過帶小朋友返大陸,過關時才發現小朋友回鄉証過期?【急】

可唔可以破例比過關

珍珠宮

國民生產總值:31406

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 有無人試過帶小朋友返大陸,過關時才發現小朋友回鄉証過期?【急】

DEAR LONGMAN:

香港海關有情講,呀女試過11歲,香港身份証過期,海關好好,話比過,返黎記得換領兒童身份証...

大陸如真係要過,無情講,我上次試過講幾次通融下,返黎補領,個官面黑黑咁講同揮手叫我走,埋邊做一張一次用通行証360.-,仲要加相....小心小偷,佢地襯呢段忙亂架時間扒你手同衫袋裡的錢...我上次連八達通加現金比佢地扒左成5百多元..

betty
NNN

大宅

國民生產總值:4605

Re: 有無人試過帶小朋友返大陸,過關時才發現小朋友回鄉証過期?【急】

HI Betty,

[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

bettylam 寫道:
DEAR LONGMAN:

香港海關有情講,呀女試過11歲,香港身份証過期,海關好好,話比過,返黎記得換領兒童身份証...

大陸如真係要過,無情講,我上次試過講幾次通融下,返黎補領,個官面黑黑咁講同揮手叫我走,埋邊做一張一次用通行証360.-,仲要加相....小心小偷,佢地襯呢段忙亂架時間扒你手同衫袋裡的錢...我上次連八達通比佢地扒左成5百多元..

betty

betty

係咪過大陸關果陣時做張一次通行証就得,駛5駛帶d乜証件去做?

珍珠宮

國民生產總值:31406

醒目開學勳章 畀面勳章

dear longman:

我果時手上有呀女架香港身份証同出世紙袋bno,過期回鄉証同埋相片,如你有其他証明文件,最好帶埋去,你知啦!的大陸官,隨時話轉就轉....

betty
NNN

大宅

thx so much, betty

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.