跳至

首頁

尾頁

洋房

你地BB是否用緊學習杯飲水

你地BB是否用緊學習杯飲水? 是用奶咀頭 OR 有孔那隻飲呢? 因我問過健康院姑娘, 她說兩樣都OK, 但我給有孔那隻, BB完全飲唔到, 流哂出來, 最後我都係用番奶咀頭那隻, 你地呢?

男爵府

Re: 你地BB是否用緊學習杯飲水

一樣呀!! 本嚟好早期我已經俾女女用學習杯飲水,但係近日佢用到飲管就唔係好飲,經常咬飲管,我見佢越來越飲得少,所以就改用返奶咀頭,走返回頭路 :-( 慘慘慘

複式洋房

happylala,你試吓比d果汁引你囡囡啜嚟飲啦!無計,我囡囡不嬲用開奶咀加飲管(有粒珠)放在奶樽俾佢啜水飲,但一俾學習杯飲管俾佢,佢又係咬條管,咁咪係佢面前倒d果汁在杯內,佢就知道有嘢飲,咬咬吓又見佢啜吓,跟住就飲哂,你試吓這方法得唔得。我亞媽話係未出牙仔時俾飲管佢飲實唔會咬,一定識啜!

大宅

My son is using the one with straw. The first time he used this was at the restaurant when he saw me using the straw drinking ice lemon tea. I then poured his water into the glass and let him use the straw to try. Done! Baby likes following what adult is doing. You could try this.

男爵府

我仔都係用straw架,佢差不多10個月我就比佢試,都要試左幾次,我比佢試時,係佢面前不停做"啜飲"個動作比佢睇,初時就時得時唔得,到試多幾次之後,佢就會知應點做,你都比小朋友試多幾次,好快會識架!

民房

我仔都唔識用straw, 只係咬... 所以我比佢宜接用杯飲, 當然邊飲邊漏啦... 不過佢好鐘意用杯喎... 有時我比個無水的杯佢自己玩, 佢都會放係咀咀到飲...

子爵府

Joey718,
我仔仔都係唔肯用飲管飲, 第1啖會吸1啖, 之後就會咬支飲管:cry: :cry:
而家要用杯飲

複式洋房

I use the Combi with straw one ,my baby like to use it to drink juice .

But when I put milk ,he don't drink ..... Crazy
[url=]

大宅

我想知學習杯d飲管點洗ga(裡面)??? 因為如果佢每次飲完都換過新既, 都好貴o者...
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

男爵府

條飲管洗個支野獨立有得賣嫁, 我係屯門吉之島$10個度買既, 好似洗奶樽個刷咁, 不過就係迷你版, 好好用(不過我唔醒目應該買多一支做是啤) 塞入去刷兩刷就OK啦, 唔知邊度仲有得賣呢

mako 寫道:
我想知學習杯d飲管點洗ga(裡面)??? 因為如果佢每次飲完都換過新既, 都好貴o者...

大宅

mako,
你可以買支洗飲管

大宅

OneTwoThree, Mrs.Young:

oh, 原來有個刷仔買ga, 平時都冇留意tim~
唔該晒報料
:mrgreen:
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

大宅

after brush, i soak it in the boiling water for 1 minute so that the inside is clean with boiling water to be 100% safe !

首頁

尾頁

跳至
熱門主題