義工
[2004年或之前] 有無媽咪用過Avent呢隻烚奶煲同泵奶器呀?

水晶宮

國民生產總值:65401

畀面勳章 BK Milk勳章

有無媽咪用過Avent呢隻烚奶煲同泵奶器呀?

請問有無媽咪用過Avent呢隻牌子既烚奶煲同泵奶器呀 ?好唔好用 ?同埋大約幾多錢呀 ?
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

複式洋房

國民生產總值:190

Re: 有無媽咪用過Avent呢隻烚奶煲同泵奶器呀?

我都好想知, 有人話手動泵奶器好過電動, 因後者唔識就力會扯到乳房好痛, 如果買手動泵奶器好似淨得avent, 有無其他牌子更好?

家家公主 寫道:
請問有無媽咪用過Avent呢隻牌子既烚奶煲同泵奶器呀 ?好唔好用 ?同埋大約幾多錢呀 ?

禁止發言

國民生產總值:131

男爵府

國民生產總值:5225

我妹剛生完BB, 佢都係用avent, 佢手pump/電pump都有, 開頭佢都有用電pump, 不過好似係手pump會舒服d, 可以控制力度, 所以 最後佢都用手pump直接pump入奶樽度。我見阿BB用avent都幾ok, 好似avent食風的機會不大, 所以我見BB掃極風都無乜gur~~

該用戶已被刪除

水晶宮

國民生產總值:65401

畀面勳章 BK Milk勳章

如果泵奶係可以直接泵入樽..咁就真係好好用呀...係呢...咁妳地知唔知大約幾錢先叫平呀??我問過citybaby..佢地係750蚊再85折(連埋4個9oz..2個4oz既樽)..佢地仲話基本上佢地d貨品都係妁出面市價既85折發售.....但唔知仲有無地方會平d呢??
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

該用戶已被刪除

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.