自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

統計一下,你們家用哪一部LCD TV,收電視及其他表現好唔好?

民房

Re: 統計一下,你們家用哪一部LCD TV,收電視及其他表現好唔好?

我兩個月前買了 LG 32吋(32LX2R),有畫中畫,看DVD一流, 但收電視就麻麻啦!

男爵府

好媽媽勳章

Re: 統計一下,你們家用哪一部LCD TV,收電視及其他表現好唔好?

我都係數月前買TOSHIBA 32'有畫中畫, 睇電視ok, dvd就一定靚啦, 不過開機/轉台都有dd遲鈍, 係咪只只都一樣呢??

民房

邊款model?
IRON 寫道:
我都係數月前買TOSHIBA 32'有畫中畫, 睇電視ok, dvd就一定靚啦, 不過開機/轉台都有dd遲鈍, 係咪只只都一樣呢??

大宅

我那部飛利浦HK-32PPLCD.D收電視好清,睇DVD都ok,好似話開電視轉台遲純係正常.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

收電視麻麻應該同部電視無關, 可能係你條駁天線果個插頭舊了(連埋條線架), 接收無咁好, 換一個就得架嘞!

SHANBUSH 寫道:
我兩個月前買了 LG 32吋(32LX2R),有畫中畫,看DVD一流, 但收電視就麻麻啦!

大宅

pjilips : very good wor

民房

當然唔係啦,收電視同部LCD 既 TV TUNNER 係直接關係,比如PHLIP 牌子的TV TUNNER 係特別好(不過其他組件易壞,所以無買),SONY 就較差,所以買之前最好做下RESEARCH。

bb2 寫道:
收電視麻麻應該同部電視無關, 可能係你條駁天線果個插頭舊了(連埋條線架), 接收無咁好, 換一個就得架嘞!

[quote]
SHANBUSH 寫道:
[/quote]

禁止發言

男爵府

sony

子爵府

me too ..我都係買左飛利浦HK-32PPLCD.就覺得佢收電視比其它清. 但佢買點之一都係3秒轉台,不過我就同意開電視比較慢

複式洋房

i use JVC LT-Z37DX5(made in japan), $14800, see dvd is very good , but see TV is ok la .

首頁

尾頁

跳至