爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

統計一下,你們家用哪一部LCD TV ,收電視及其他表現好唔好?

民房

Re: 統計一下,你們家用哪一部LCD TV ,收電視及其他表現好唔好?

我兩個月前買了 LG 32吋(32LX2R),有畫中畫,看DVD一流, 但收電視就麻麻啦!

大宅

Re: 統計一下,你們家用哪一部LCD TV ,收電視及其他表現好唔好?

我用Hitachi LCD,兩三年前買,果時好貴,只夠錢買29"。

佢有好多唔同模式,收電視我地用zoom mode,意思佢少少放大畫面,等闊度同電視一樣,因為16:9所以頂同底都會cut左少少,大概冇左半個TVB logo同字幕底既空位,所以影響唔大。呢個mode畫面唔會變形,睇電視會好D。

我地DL左D movie都會直接用電腦output到電視,效果都唔錯,轉用直接16:9 mode就ok。

DVD都幾好,反正我地要求唔係咁高,平時睇老翻都幾happy。

洋房

Philips 26" LCD
睇電視同dvd都幾好
但我自己覺得de顏色唔夠鮮艷..

洋房

Panasonic 42"
Now
睇碟OK,睇TV一般
該用戶已被刪除

洋房

Syntax Olevia 27" bought 18mths ago.
Good for NOW TV and DVD but 睇電視就麻麻地

別墅

用緊Samsung 32"LCD TV(HSBC$4500換果部),睇TV,AV,PC都好清

大宅

42" Sony Plasma, 3 years already, very good.

25" Sharp LCD, 1 year, also good.
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sony 32v 系

大宅

katiecheung 寫道:
用緊Samsung 32"LCD TV(HSBC$4500換果部),睇TV,AV,PC都好清

點換架?
:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

別墅

Hitachi 32" Plasma. Very Good

大宅

Samsung 32" LCD, 三年前買, 果時好貴,要26xxx.
收電視算ok, 但不算好正, DVD就好d。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

me too. But I got it when the price dropped. :lol:
prisc88 寫道:
Samsung 32" LCD, 三年前買, 果時好貴,要26xxx.
收電視算ok, 但不算好正, DVD就好d。
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至