育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想幫大B介尿片,有咩計??

我大B講野唔叻,但想幫大B介尿片∼佢兩歲3個月啦∼

有冇人可以教下我呀∼

仲有∼佢唔係同我一齊住,但婆婆又唔識教BOR!

(婆婆三個都係女呀MA∼而且佢唔係本地人)

有咩計呀??

複式洋房

Re: 我想幫大B介尿片,有咩計??

有冇人識呀

複式洋房

冇人識呀
cutebabyloklok 寫道:
有冇人識呀

男爵府

畀面勳章

介片一定要有耐性, 你仲要係男tim
我個女呢.... 我1yr 多d已幫佢介片, 開頭係比佢著短褲仔, 佢照尿家, 咪同佢講: 下次尿尿同媽咪講, 知嗎? 你睇幾醜醜 如是者, 已經一星期左右, 佢尿左, 我唔同佢換褲, 佢覺得唔舒服向我吱吱喳喳咁, 我咪咋睇唔到, 佢開始發脾氣, 咁我又講返之前既"下次尿尿同媽咪講, 知嗎? 你睇幾醜醜", 再如是者幾天後, 佢開始同我講佢尿尿啦, 佢尿後, 我讚佢好叻, 同媽咪講, 佢不知幾開心, 之後每次都有同我講, 成功介片, 大約用了半個月左右(我是fulltime mami) :mrgreen:

如你所講, 你99幫你湊, 我唸佢一定要付出時間先得啦, 我姑9個仔(2歲8個月)都未介片, 唔緊要, 比多d 耐性, 千祈唔好鬧佢, 如果唔係, 佢仲難介, 佢無晒自信啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章

我囡囡正式戒片3個星期, 由佢1日賴n咁多次o向地下, 到了時得時唔得, 昨日開始已經暫時冇失過手 我真係好開心, 我唔駛再清潔地下(我係fulltime mami), 同埋佢已經掌握到, 希望佢繼續維持啦, 咁我開始試下出街唔著片片

其實大至同emilymui差不多, 不過我就冇特登唔同佢換褲, 係佢成功痾o左之後, 我就勁讚佢, 同埋獎勵佢, 俾佢食最鐘意食o既羊奶片!
重有佢好耐之前我都俾佢坐痰'貫',冇一次成功, 佢仲o向度玩. 但e+改o左坐大人厠好似好d, 佢唔覺得係玩具, 因為佢個'私家厠'有音樂

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題