夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原來佢日日打我個女!

話說我條c6成日迫我找工作,我那時bb還細,我無理佢,一於自己湊bb,但經佢不停轟炸我時,我決定找工作來證明佢老母係唔多願湊我個女,只係個c6一廂情願啫!因為佢老母已經湊緊c6個大女(非我生,今年9歲),而佢老母在我大肚時己講明唔湊!
我在幾個月前揾到份工,咁c6就同佢老母講叫佢暫時湊住先,只係湊日頭,夜晚我接番個女走,而我地另外再找人長期凑,佢又唔敢托c6手爭,應承左,但成日問我(我c6不在時)幾時找到人湊,係都要我講個確實曰期,大佬呀!都講左幾十次揾緊啦!咩叫揾緊呀!低能!
好啦,結果佢湊左十幾曰,但阿女由第二日返黎就喊到聲都"册"晒,好似大人就快失聲咁,我已經好心痛,但無理由返2日就resign架!雖然份工我最終都係返左十幾日,我唔做嘅原因係個女喺嫲嫲度唔肯食野,奶都唔飲,只係不停 :-( ,佢老母自覺同呢個孫無緣 唔湊,仲周圉唱我個女好洩,臭脾氣...
我一直都以為個女喊唔停係因為掛住我,原來仲有一個原因--
佢日日打我個女(每日幾次),因為佢喊!
係我c6個大女今日話我知架!仲話嫲嫲話明唔鐘意我個女!我個女俾佢湊時未夠1歲架!
唔怪之得我個女到宜家都見親佢就怕啦!唔肯俾佢抱架!可想而知個八婆幾咁恐怖吖!
我好憎佢呀! 都唔明,仲末夠1歲嘅bb都忍心日日打幾次?係咪心地唔好丫!正魔鬼!

男爵府

Re: 原來佢日日打我個女!

你奶奶都好賤下喎,
咁你知後有無去小返佢呀?
俾我肯定上門用畢生識既粗口小佢啦,
破壞感情?
唔理架喇,老公都無情講啦,
雖然小佢無用,但起碼我條氣會順好多,
忍埋忍埋會生cancer架,
有時做潑婦好過比人蝦,
為左個女,我會變顛婆架。

男爵府

畀面勳章

你叫得人湊, 有時都要睇下人面色家啦, 無辦法, 咁除左99無其他人幫到手嗎? 外家呢?
我個人覺得, 如經濟許可, 可湊到bb到2yrs 入讀n班, 先搵野做.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩~咁你老公知唔知你99日日都打你個囡??
就算佢唔願湊個bb都無理由日日打佢架啵
乾脆請個工人幫你湊啦!

大宅

話到尾都係你老公要你返工先搞到你個女俾人打,你一定要俾佢知,佢亞媽打佢個細女!!!
大佬呀,唔係自己生都唔駛咁呀,唔鍾意咪唔好湊囉,就算夾硬湊住先,都唔好打佢呀!!!衰99!!!

如果個女傷得重or再有打佢就報警啦,99都咁話架喇,呢d係屬於虐兒,你唔正視問題,問題可能會更加嚴重!!!!

別墅

嘩 ! 你99咁賤ga!!!如果係我都實上門鬧獲金佢,仲要反面添!個c6夠膽幫佢的話,後果自責!癡線!連1歲未夠的bb都打,佢係變態定有其他精神病呀??!!!

禁止發言

好媽媽勳章

該用戶已被刪除

大宅

比我會打#佢,連1歲都未夠細路女都打,佢係咪痴線架?? ?-( ?-(

禁止訪問

侯爵府

你99哀到"嘉零七"wor,自己孫黎ga ma?佢有冇病ar :tongue: 佢咁打個孫女,告佢虐待都得ar

男爵府

如果比我知有人日日打我個女, 我一定憎死佢, 以後都唔會再比個女見佢

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

成件事最衰係你老公喎!
你99 一早講左唔想湊架喇,
佢已經幫你地湊緊一個大女,
仲加多個未滿一歲既?!
點照顧仔女係你地既責任,
唔係你99 喎,你老公夾硬黎。
正如你唔使返工要你湊埋佢個大女,
你又肯唔肯呢?仲要對佢好好架,
唔好打打鬧鬧喎,話晒都係你半個女吖。
有時講係易,但做係難架。

別墅

麟媽媽 寫道:
成件事最衰係你老公喎!
你99 一早講左唔想湊架喇,
佢已經幫你地湊緊一個大女,
仲加多個未滿一歲既?!
點照顧仔女係你地既責任,
唔係你99 喎,你老公夾硬黎。
正如你唔使返工要你湊埋佢個大女,
你又肯唔肯呢?仲要對佢好好架,
同意 家下D老人家老馮要同你湊架
湊一個大已辛苦到咩咁,再湊多個細既又要開奶又要換片
打點打法滕條
那些年我們開心的日子不復見

大宅

講真我湊個女時都有想打佢既衝動,不過幸好忍得住。

老人家其實冇責任幫小輩湊BB。還是自己想辦法吧。最好請工人湊,由老人家睇頭睇尾,咁最放心。

還有...我覺得口口聲聲話"佢老母",好似唔係幾好囉。
laughin' to keep from cryin'

大宅

子爵府

好媽媽勳章

其實你奶奶已經幫你老公湊緊大女...佢講明唔想幫你湊細女...而你老公迫佢湊...咁佢咪照湊...而且你都話你細女未夠一歲...講真...一個一歲既小朋友係百厭d...可能你奶奶唔想湊咁細個...覺得煩...小朋友一煩...佢咪打佢囉...而且最大問題係...你地有無比錢佢湊...不過算啦...你嬲都無用...唔通你去打番佢...又唔可以鬧佢...如果你仲嬲...不如鬧你老公啦...其實如果經濟無問題...等bb返學先搵野做囉...如果經濟唔許可...咁你咪將bb放係託兒所...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

Taking care of baby is very difficult, especially for old people. It's actually very demanding for them. Even my own mother can't control herself and beat my brother's daughter. She loves her very much, just that she's very exhausted and desparate. I told my children if they want to have children when they grow up, don't ask me to take care of their babies. I've had enough raising my own children.

大宅

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至