意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 35|主題: 127079

有幼稚園小朋友既媽媽, 你地會要求工人陪仔女玩嗎??

別墅

國民生產總值:687

有幼稚園小朋友既媽媽, 你地會要求工人陪仔女玩嗎??

我唔係咁鍾意年紀細無小朋友無家庭負擔既工人, 覺得佢地會心野, 會無咁有心機做, 但我發覺年紀大既工人普遍唔識點同小朋友玩(BB另計), 只顧做家務.
agent話要搵個會同小朋友玩就要揀廿幾歲, 後生d, 有d童心會比較鍾意同小朋友玩喎, 各位點睇??

男爵府

國民生產總值:8168

Re: 有幼稚園小朋友既媽媽, 你地會要求工人陪仔女玩嗎??

我會搵25-30歲巳婚及生過小朋友的, 佢地會有家庭負擔, 同埋有小朋友的會比較有愛心.

另外, 工人同小朋友玩都會係工作的一部份, 我會set某一個時段工人同小朋友一齊玩, 因為唔係每個工人都會自動波去做, 佢地有時間都只會講電話或偷懶 :evil:

伯爵府

國民生產總值:19251

醒目開學勳章

Re: 有幼稚園小朋友既媽媽, 你地會要求工人陪仔女玩嗎??

由我囡出世到現在,我自己就鍾意選擇外傭係未婚及未有小朋友的,而且年紀方面我鍾意YR18-28,有體力及學野會快D~

小恐龍 寫道:
我唔係咁鍾意年紀細無小朋友無家庭負擔既工人, 覺得佢地會心野, 會無咁有心機做, 但我發覺年紀大既工人普遍唔識點同小朋友玩(BB另計), 只顧做家務.
agent話要搵個會同小朋友玩就要揀廿幾歲, 後生d, 有d童心會比較鍾意同小朋友玩喎, 各位點睇??

大宅

國民生產總值:2224

我會要求工人陪仔女玩, is 工作的一部份 ma ! if she always只會講電話或偷懶, I'll warn her and means she is 比較mo愛心 -- not good !

Sik Sik was born in Aug 18 2003

子爵府

國民生產總值:10622

醒目開學勳章

《節錄我工人初初到我家15日》
真係好搞野,依家陽光妹係度玩有音樂果D玩具,陽光賓就係廚房唱果D歌仔,咁佢唱英文,呀妹就唱中文,仲要大聲過呀賓,真係俾佢兩個笑C
佢兩個玩倒無我都得...
仲係度唱緊,陽光賓直頭同呀妹係房玩住煮飯仔唱住歌仔,一D都無諗過我會係房笑C o左
最抵C係陽光賓可能無咁多玩具玩(可能未見過tim)
佢同陽光妹玩得好開心,當我無到,玩到成房地下都係玩具,真係好搞笑
您要同佢講,要執番好晒佢. 同埋您地食晒飯未呀?唔好比佢玩到懵左呀,因佢d性格好細佬女,您有時要正經d呀.
尋晚返屋企後陽光妹打隻新game《超力仔英文版》打到2:00,最好笑係陽光賓都睇到1:00,我地三個係廳度笑到玩人浪同give me ten,真係好搞笑,跟住我俾多幾件衫佢(冷衫,驚佢今日凍C o左)俾o左件羽"翁"佢,我話聽日唔使架,唔係實笑C呀E。
我發覺真係多o左個女(陽光賓)加埋我一屋都係細路
今日起身發覺佢又靜靜雞抹o左廚房D鬼鼠位(連我咁乾淨都無抹果D)
最重要係我不嬲係"殺緣高手"(唔記得淋水)佢竟然救番生兩盆植物,仲有D花仔生緊(但我無提過要佢淋花)

我就覺得工人一到就會feel到佢本身鍾唔鍾意細路,我隻賓有個8歲囡剛離婚,所以我覺得佢有負擔會更比心機做野,最重要係我俾3~4個鐘佢同陽光妹玩,佢好主動教呀妹英文、畫畫、常識、跳舞、做運動等等,所以我個女一蝦佢,我就同佢夾埋話唔要'姐姐'送佢返菲律賓...我個囡就試過喊住話唔蝦佢啦,唔好要'姐姐'走呀!
因為我比好多時間佢地相處,而家個囡無咁跟我,我反而多o左私人時間。

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.