自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

政府拒延實施吸煙條例

政府拒延實施吸煙條例 (東方) 07月 31日 星期一 12:33AM

【orisun.com專訊】立法會(相關新聞 - 網站)的草案委員會繼續審議吸煙條例草案,飲食界的張宇人,擔心業界不夠時間準備,再次要求將修訂草案的生效日期,推遲至條例通過後90日才進行。衛生福利及食物局(相關新聞 - 網站)署理副秘
書長陳煥兒強調,當局已廣泛宣傳,條例的生效日期維持原狀,訂在1月1日,市民更易掌握。

陳煥兒 I love you

大宅

好媽媽勳章

Re: 陳煥兒 I love you

[img]http://onfinite.com/libraries/1503522/

男爵府

Re: 陳煥兒 I love you

別墅

Re: 政府拒延實施吸煙條例

我都唔明果個“飲食界嘅張先生” :tongue: 成日都話驚d 同業唔夠時間去準備,究竟要準備d嘧.... ?-(
我見好多吸煙人士去到食飯嘅地方,如果冇吸煙區或者冇位,佢哋都會坐非吸煙區,咁食要飯“加碼加陣”唔通為咗要食煙連飯都唔使食
所以我個人認為以下場所可以豁免禁煙:
[size=medium]酒吧、麻雀館...等等
因為以上嘅地方我都唔會去同帶我個囡囡去....
ian723 寫道:
政府拒延實施吸煙條例 (東方) 07月 31日 星期一 12:33AM

【orisun.com專訊】立法會(相關新聞 - 網站)的草案委員會繼續審議吸煙條例草案,飲食界的張宇人,擔心業界不夠時間準備,再次要求將修訂草案的生效日期,推遲至條例通過後90日才進行。衛生福利及食物局(相關新聞 - 網站)署理副秘
書長陳煥兒強調,當局已廣泛宣傳,條例的生效日期維持原狀,訂在1月1日,市民更易掌握。

陳煥兒 I love you

男爵府

Re: 政府拒延實施吸煙條例

政府終於有樣政策(拒延實施吸煙條例)係做得啱啦!!!好開心呀

首頁

尾頁

跳至