產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人試過飲糖水唔合格呀?

今日醫院打來話血糖過高.要今個星期入院.有無人試過呀?會點呀?會唔會正常番呀? :-( :-(

複式洋房

Re: 有無人試過飲糖水唔合格呀?

我33週試過, 醫院會安排你見營養師, 食營養餐單, 跟住嚟食多數都會正常番, 如果仲係高得厲害先至要每餐前/后打"宜"島素, 唔好担心, 情緒高低都會影响血糖ga

大宅

sixlau

想請問你重左幾多磅, bb重左幾多磅呀.

因為我bb大左兩個星期, 醫院都要我18號返醫院飲糖水呀, 好擔心有糖尿

大宅

carrianywh
聽你禁講個心都定d.今朝聽到真係好唔開心.覺得自己好無用.....禁你過了幾耐先正常番呀?

jlac
我依家大約重左12磅到.bb就應該有2.5至3磅.醫生話呢個磅數ok.我都唔係算肥.屋企人又無糖尿.我食d野都好清.之前驗尿次次都無問題.都唔知點解會有糖尿.

大宅

我生之前驗到有血糖過高,也是入院食1800kal餐及篤手指,結果控制到,你不要吃太多飯便ok。我生後再飲糖水驗,結果正常番,乜都食得,唔駛驚!
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

複式洋房

sixlau

醫院安排左見營養師后, 食了一個星期餐單, 跟住係醫院做了一天的餐后血糖, 驗血報告都算正常, 只是最后一頓晚餐量到6.7, 醫生就話繼續食營養餐, keep 番低d 好d噤囉~
估計生完就回復正常, 我預産期 20/8, 16號book 左入醫開刀(因為胎盤前置)

sixlau 寫道:
carrianywh
聽你禁講個心都定d.今朝聽到真係好唔開心.覺得自己好無用.....禁你過了幾耐先正常番呀?

jlac
我依家大約重左12磅到.bb就應該有2.5至3磅.醫生話呢個磅數ok.我都唔係算肥.屋企人又無糖尿.我食d野都好清.之前驗尿次次都無問題.都唔知點解會有糖尿.

洋房

我同你CASE一樣,我起初都好驚,但約定一日入院食營養餐,食完後再出報告都正常無問題,你不用擔心,其實入院都係食O野,仲要好豐富平時都唔會食咁多,我仲食唔晒搵番屋企

別墅

我都驗到血糖高, 要食營養餐, 跟住再驗就正常番.

大宅

聽完你地講依家心情好d啦.我想問入院食3餐個日係唔係會抽埋血.如果係,係唔係果日就會知道d血糖有無正常番.定要隔一排再番醫院飲多次糖水呀?

複式洋房

qqflower

你係邊間醫院做ga, 竟然好豐富??!! 我係贊育醫院做, 餓到返屋企即刻補飛, 又無床位訓, 只係有個地方你坐, 勁慘:-(

qqflower 寫道:
我同你CASE一樣,我起初都好驚,但約定一日入院食營養餐,食完後再出報告都正常無問題,你不用擔心,其實入院都係食O野,仲要好豐富平時都唔會食咁多,我仲食唔晒搵番屋企

大宅

坐成日咪好悶law!!禁我諗我拿定d書去睇好d啦.

別墅

我你私家驗就唔使入院, 淨係返診所篤手指, 可以即刻知道d血糖讀數, 不過篤手指都幾痛. 係每次食完嘢後2個鐘篤1次, 如果要入院check我諗都幾悶吓.

大宅

carrianywh 寫道:
qqflower

你係邊間醫院做ga, 竟然好豐富??!! 我係贊育醫院做, 餓到返屋企即刻補飛, 又無床位訓, 只係有個地方你坐, 勁慘:-(

[quote]
qqflower 寫道:
[/quote]

我之前係廣華,真係好豐富到你食完會超標!!!!
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

首頁

尾頁

跳至