意見反饋
義工

產前產後 今日: 19|主題: 240818

想去威爾斯做唐氏綜合測試

別墅

國民生產總值:794

想去威爾斯做唐氏綜合測試

係唔係一定要自己新身去預約呢?

大宅

國民生產總值:3396

Re: 想去威爾斯做唐氏綜合測試

你係咪講緊oscar? 如果係, 可以上網預約或打電話留言, 佢地會1,2日後回覆, $950

website: www.fetalmedicine.org.hk
Tel: 2632 2470
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

別墅

係呀, 我想做oscar,多謝你的幫忙.

大宅

我本星期五會去做, 聽其他媽媽講威爾斯好似幾full, 最好快d book!

大宅

國民生產總值:1702

請問响威爾斯做要幾多錢?

別墅

你係打去book,定係自己親身去呢?

大宅

國民生產總值:3222

打電話去產科得o架喇, 如果係留言, 約一兩日會覆你, 你快d book呀~~ 佢地好快full!!!
要成個月前book定, 你打去睇下仲有無期啦, 威院做oscar相比o係私家做最平, 都係$950, 寫cheque比佢地都得o架喇, 仲好, 唔洗排隊繳費添喎!

大宅

我上網book的, 1,2日後佢地會打比你話你知幾時去做

我去廣華登記時(6月中)醫院已經比左資料我, 我咪即刻book囉,早好過遲麻. 威院會問你預產期, 通常12week之內做.

別墅

好慘呀, 已經FULL左呀, 所以我BOOK左仁安呀.

洋房

國民生產總值:122

我今日朝早係網上book, 下午已經有個男仔回覆, 約左9月1日做, 到時12周, 個男仔好有禮貌, 解釋得又清楚, 幾好丫!

洋房

國民生產總值:306

gladis(bb), 仁安做OSCAR幾$呀? 我聽講都幾貴喎. 其實你仲可以考慮下响私家做OSCAR架, 我上次問過都好似係仟零蚊咁上下, 比威院貴少少咋, 而且容易Book.

gladis(bb) 寫道:
好慘呀, 已經FULL左呀, 所以我BOOK左仁安呀.

男爵府

國民生產總值:8380

如果唔比較價錢/難唔難BOOK, 只比較準確性/專業性, 去威院好定私家好D呢??

大宅

國民生產總值:3222

greetings 寫道:
如果唔比較價錢/難唔難BOOK, 只比較準確性/專業性, 去威院好定私家好D呢??

只要佢做的test是oscar, 基本上間間一樣, 因為個test係對比你的血液及染色體, 再計出一個比率。
所以只要sure係oscar test, 因為test 唐氏的檢查都有幾種, 基本上間間都一樣子!

複式洋房

國民生產總值:256

請問除左oscar test 之外, 有無第二種唐氏既test 係平d而都幾準嫁, 因為威爾斯做oscar 要$950, 我都覺得幾貴

或者有無其他地方做oscar 仲平呢?

洋房

國民生產總值:420

威爾斯

複式洋房

國民生產總值:166

仁安做OSCAR要$1500, 若果有醫生refer(應該是和仁安有連繫的醫生)$1350

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.