跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無小朋友現時讀真理浸信會何袁惠璟 或 粉嶺嘉德麗幼稚園

我想幫囝囝報讀以上兩間幼稚園k1 (半日), 可否給點意見.

禁止訪問

Re: 有無小朋友現時讀真理浸信會何袁惠璟 或 粉嶺嘉德麗幼稚園

民房

Re: 有無小朋友現時讀真理浸信會何袁惠璟 或 粉嶺嘉德麗幼稚園

我女女都已報讀呢間. 當初都係因為去到學校由環境到老師的感覺都好好. 明天返暑期班 - 好緊張哦.

之后, 有其他mami 問我點降報呢間話呢間學校好淺喎??? 係咪真係咖, 不過都無所謂最緊要係小朋友愉快學習, 唔好比d功課嚇怕左, 以後提唔起興趣學習重死.

听講嘉德麗好深同好多功課 - 如果係全職mami會好d. 我實在沒有太多時間lor.

複式洋房

Hi!

明天返暑期班? 妳女女有幾大?

另想請教以下問題:
每月學費及茶點費幾多,
每星期有多少堂是英文, 另是否聘請外籍老師教英文
何時開始報名明年入學.

THANKS.
.

該用戶已被刪除

複式洋房

Hi!

因我住花都, 就算下雨, 颱風也不用怕, 覺得在此幼稚園讀很方便.

當然計算在內, 妳覺得嘉德麗幼稚園好嗎?

英文是否由外籍老師教授, 每星期有幾多堂?
另每月學費及雜費多少錢?

Thanks.

該用戶已被刪除

別墅

我仔仔3歲半,半年前已經在何袁惠璟讀學前班,佢第一天返學已經好開心,老師好有愛心,校舍比較新,仔仔來年讀k1.當然,我相信這間學校的程度會較淺,和九龍塘的幼稚園冇得比,(因我之前幫仔仔報了九龍塘幼稚園,聽了課程簡介,重收左仔仔),後來我覺得車程太遠,終於放棄了.我知道何袁惠璟有一個外籍教師,但全校有9班(上午),投放的時間始終有限,我會自己同佢上英文班,力補不足.
不過,仔仔太細,返學最重要開心,愉快學習最重要.
這是我的小小意見. :lol:

複式洋房

HI!

原來他們有預備班 (要幾多月才收), 我囝囝現時27個月, 我都想囝囝在2007年8月讀K1前, 讓他可早些在同一幼稚園預備班, 以便早點適應日後正上學.

請問可否參觀幼稚園 及何時開始報名.

別墅

足3歲就收,我仔仔剛剛讀完,幾好,好過終日在家,始終過一些群體生活比較好.

民房

我昨晚開左家長會, 佢地今年會用"phonics for kids" 呢套書, 佢地話教統局係2005開始要所有primary school都要教phonics, 佢地想小朋友作好準備, 所以呢三年都會用. 真係好, 本想自己買, 依家唔洗額外買呢套野啦.

呢間學校比我感覺佢地所有野都以小朋友為先. 當初選擇佢地都係比佢地的愛心, 細心同埋校舍好tidy, 雙比所謂名牌呂明才感覺好得多, d老師好似好高"豆"咁, 唔怕你唔讀咁.

其實我自己覺得最緊要小朋友番學番得開心, 比d功課嚇怕左重衰.

今年學費 hkd1189.00 + 130.00 (茶點).

複式洋房

HI!

想請問幾時開始招生及有沒有開放日, 因想看看校舍, 妳的小朋友開學未呀?

Thanks.

民房

9月1日開學, 我上年miss左佢地開放日 (因當時自己都係咩都唔知唔識), 我係11月中報名, 我唸你其實可以打比佢地約上去睇下. (2606 5599)

別墅

前幾日去了家長會,好開心聽到校長話來年的目標是加強兩文三語,小朋友會學phonics,又會用故事形式教英文,仔仔好鍾意呢間學校,我好放心.

別墅

tracyleekh:
你好,上次你問的學費幾多,現在話你知:半日班1,189,另加荼點費130/月

別墅

mandy29411:
你我小朋友讀咩班,可能大家同一班,有個照應.
我仔仔讀上幼a,你呢?

民房

loy211,

我女女係今年9月讀幼兒班, 佢係幼A班, 你個仔讀邊班, 可能佢地係同學仔.........

民房

可能我地同一時間POST.

好野. 佢地係同學仔. 不過我個女係11出世, 係細B. 我女女係叫何梓澄呀

別墅

mandy29411
太好了,我仔仔同你女女同一班,佢叫子謙,係大仔,2月出世,個性比較怕羞,希望好快認識你女女,你係咪全職媽媽?
因我要返工,平日都係婆婆湊.

民房

我都要反工, 請左工人姐姐照顧佢lor. 明天開學我會同女女上堂, 你都會吧?

thanks

首頁

尾頁

跳至