自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

迪士尼某d員工~~唉!!

我星期五都去左迪士尼!

~講到d工作人員...真係比佢地吹脹...
你地聽過d工作人員大大聲講,
oi...食飯la...放食飯la...唔係一個人講,
係幾個女職員笑住咁講...
我就係在"馳車天地"親耳聽到

~又在森林河流之旅,
佢顯示牌及廣播都說3條不同語言line都同樣排30分鐘的...
咁我地排英文隊,但原來係比其它line排多30分鐘即1個鐘有多...
前面的外籍人無咩點嘈(可能佢地人在異鄉唔想嘈!!)
我地後面班香港人嘈到拆哂天...
(因照我們看同我們一起排,但排普通及廣東話隊的人都已玩完...上埋岸.而我地仲係排緊好後既隊 )
到我地上得船時,已換左第2間人.咁d乘客就將d怨氣發洩哂起換班職員身上,個職員仲好惡咁話,你地有咩唔滿意就向公司投訴la...

~在"巴司光年"仲親眼見到及聽到...個長髮工作人員,
用手握住個後生女手...拖住佢行去車卡~話呢到呀!呢到呀!坐入去la...!
佢個樣恐到你以為自己番左大陸樂園...咩職員黎架!!!

大宅

Re: 迪士尼某d員工~~唉!!

mud衣家disney的服務o禁差o家!!??

洋房

HinMami 寫道:
mud衣家disney的服務o禁差o家!!??

聽親都係哀野.

侯爵府

我去過幾次disneyland, 又無發現到你地講的問題, 反而就見過幾次d自由人發皮4鬧職員, 尋日仲差d有人打架, 又係排隊問題囉..........

我自己就覺得員工態度都唔算好差, 可能而家summer旺季, 有好多係summer job students, 質數一定會比較參差, 同埋佢地對住自由人多, 可能習慣左講嘢要大聲d都未定

其實去左幾次, 自己玩都幾辛苦, 見到d員工真係有好多哂到好似燶左咁, 都登佢地辛苦。

伯爵府

我星期六去完, d人好好wor,有些仲幫我泊bb車, 又同我囝玩.....
星期五是無飯主婦日

大宅

我去玩都好開心呀
無見到呢個問題喎
D人個個都好好禮貌呀
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

可能係某幾個係咁, 我去過兩次見到員工, 好nice 四萬

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘿! 上次我見到仲勁!
o係獅子王慶典, 你都知一入場個個去搵位, 有個女人(香港人)抱住bb, 周圍搵, 原來屋企人去左另一邊, 就跑過去啦, 一時無為意踩左上台, 當佢aware時已經跑到台中間, 就急急腳跑埋過去啦, 已經一路講唔好意思
呢個時候!!! 我竟然見到有個staff好寸咁自言自語(大聲到我坐觀眾席都聽到) "小姐! 都圍住晒架啦, 仲踩落去" (所謂既圍住晒係每隔幾步企左個staff)
問你死唔死!

民房

其實走迪迪仔玩都是為開心,小小問題都可以接受。按你們所說最大問題是香港人一向態度都唔好,所以先會有這種情況出現。在其他國家的迪迪仔沒有這個問題。希望改變吓!!!!!

子爵府

2020勳章

我都同意Alexismama所講"自己玩都幾辛苦, 見到d員工真係有好多哂到好似燶左咁, 都登佢地辛苦。"
大家都係香港同胞,都會明白打工仔心聲,比D同情心啦!!!

大宅

關咩同情心事
都說是某些員工呀...

大宅

我去左3次都無咩問題喎~~~
d工作人員都好好,好有禮貌架

男爵府

我覺得有部分員工將對公司既不滿, 發洩係啲遊人(即係我地)身上

大宅

我8月12日會再去玩,
其實我們一家人都玩得好開心.
只是將所見所聞同大家分享!
希望唔好再聽到la...

別墅

我去過2次ok啦. 我覺得d工作人員都好有禮貌.

不過講真我覺得佢哋好慘吓, 天氣熱唔在講. d大陸人先難撹.
我諗以下的情形大家只會喺香港迪士尼見到(除非上海嗰間開咗), 打尖呢d小兒科唔多講:
1) 去睇米奇金像獎等候其間, 工作人員只係打開影院大門, 但個gate未開, d人已經自己打開個gate入咗去. 撹到個個工作人員係咁追d人同d人講未開始架. 但係d人又點會理佢哋, 只係係咁跑去揾位坐.
2) 去食嘢時(自助形式), 個個人自己去買嘢食, 其中有一枱大陸人因為叫咗好多嘢, 咁個工作人員咪幇佢攞埋位囉, 點知嗰個大陸人見d嘢食唔係好夠, 即刻好大声同嗰位工作人員講 "比2個呢個飯同1個呢個我" (但冇比錢出黎) 個工作人員好無耐呆咗咁企喺度, 好彩佢個囡即刻話等我去買啦.
3) 見到有d bb 車泊喺度, 咁啱自己個小朋友又瞓咗會就咁推咗人哋架車仔走. 又或者會放d嘢喺你架車仔上面.
4) 一路飲水一路入水落個樽度. 又喺飲水机洗手.
etc ..................

你哋話我哋去一日半日已經可以發掘咁多嘢, 佢哋日日喺度做嘢你哋話頂唔頂得順.

所以有時少d埋怨, 多d睇諒.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我都覺得d staff ok喎....就算好攰...都好有禮貌...反而真係見到d落黎行郁d就嘈d staff or 成日借d意打尖....死迫難迫住前面既人...都有....

其中一次...有個女同胞走去大街一個staff櫃檯度嘈...話佢租既車比人偷左...個staff話你拎張單去拎過架車就得架喇...唔見左唔洗陪錢既....唔係要搭番車落去呀嘛...咁麻煩架.....又話你地冇d後備車比人架咩...

由佢個位行去fire dept根本唔洗三分鐘囉

我等左好耐先行到埋去問野(我只係跟住果位同胞後面)...個staff仲笑笑口咁同我講野...我話....咪又係佢地自己人偷返...個staff係度笑....

等緊影相...d公仔行開一陣佢地又嘈....好似人地要廿四小時都係度咁...大佬呀....熱到咁...人地去抖抖都好正常丫...去vv都要卦

禁止訪問

洋房

是呀, 我都覺得巴斯光年 D 職員差 D.....
我亞媽坐得慢 D 都大大聲... 無 d 禮貌.....

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

RebeccaChan 寫道:
我7月份去左2次,d工作人員好好,好有禮貌,有D都幫我泊bb車 佢地見倒我亞女眾會比disney人物嘅貼紙比我亞女

係呀...我地遇到果d staff都係咁架

男爵府

2020勳章

d staff ok喎

首頁

尾頁

跳至