意見反饋
義工

潮流時尚 今日: 27|主題: 88226

Why need to pay $10.00 for open Duty Free

民房

國民生產總值:10

Why need to pay $10.00 for open Duty Free

last week, I just ask my friend to get a Duty Free staff card to shopping that "NO" require $10.00 and information is:
Hangbag: Gucci, Burberry, Polo, Coach, etc. 15% off, also there are some past item have 30% or 50% off
SkinCare: CD, Lancome, HB are 25% off, Clinique, Estee Lauder, Chanel, Shu umera are 10% off, Loreal, Biothem are 15% off.
Perfume: mostly are 25% off and some special offer
total I go to duty free to shop 4 or 5 time, that no need to pay any

子爵府

國民生產總值:13015

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: Why need to pay $10.00 for open Duty Free

你識朋友開梗唔收你任可費用啦!
但如果有一個3唔識7既好人肯幫我開duty free card,莫講話$10呀!如果因為張discount card令我可節省幾百或以上,要比多個$10辨理費我都比呀! 人家唔識你都肯找她朋友幫你開咭!收你$10好有良心架喇!唔好$10都眼紅人啦!你情我願.

大宅

國民生產總值:2339

Re: Why need to pay $10.00 for open Duty Free

係咪duty free 收架?

大宅

國民生產總值:2191

同意!!
我之前睇過果個topic講過原因架, 係象徵式收$10手續費, 預備用來儲一筆錢請開咭既朋友食飯既.
穎穎媽咪 寫道:
但如果有一個3唔識7既好人肯幫我開duty free card,莫講話$10呀!如果因為張discount card令我可節省幾百或以上,要比多個$10辨理費我都比呀! 人家唔識你都肯找她朋友幫你開咭!收你$10好有良心架喇!唔好$10都眼紅人啦!你情我願.

~~

子爵府

國民生產總值:13015

好媽媽勳章 醒目開學勳章

nausica 寫道:
係咪duty free 收架?

我英文程度唔係幾好!我唔知有冇誤會佢意思!照字面佢應該話佢朋友幫佢開咭唔洗錢,點解係bk有位好心媽咪揾佢朋友開咭要收返$10咁上下,如我會錯意請原諒!真心

nausica

你都為呢位bk媽講句公道說話啦!人地都要搭朋友幫我地bk媽開咭,咁你地向每位開咭收$10,都係檔請佢朋友飲餐茶啫,你情我願唔過份呀!點解要開個咁topic呀!

禁止訪問

國民生產總值:12333

好媽媽勳章

大宅

國民生產總值:2339

穎穎媽咪,
原來係我英文唔好, 睇唔明果段post添

mimifan,
其實Why need to pay $10.00 for open Duty Free? 原因好簡單, 就係你識朋友做D.F或airline, 我地唔識, 你的朋友只招呼他的朋友, 但果位幫我地開卡的BK媽咪要托人幫我地呢一班前仆後繼為數眾多的媽咪

我諗mimifan一定唔知道maggie巳經有成好多個月任勞任怨幫大家開卡

侯爵府

國民生產總值:24321

2018勳章 親子王國15週年勳章

我有混Maggie代開咭, 佢又要PM A/C#, 又要check數, 又要check 日子然後回覆 日期同code. 我相信佢都係幫大家, 唔係為咗果$10

講真呀, 如果比$10可以有幾佰蚊既discout, 你都唔使在意果$10邊個袋啦.

伯爵府

國民生產總值:17177

認識瑞士牛牛第一回

我都搵MAGGIE 開過CARD,
仲係第一批比 $10 既 BK MEMBER.

平心而論,其實係唔可以咁樣幫手開 CARD,再收$10, 因我曾質疑有無問題 (EG. 違反法律 & MAGGIE 朋友公司 POLICY),不過其他BK MEMBER 都覺得無問題. 咁我都覺得$10 唔係問題. 等如 HANDLING FEE 一樣.

而 MAGGIE 都話係用D $$ 請朋友食飯 OR 買禮物比朋友既仔女. 咁若覺得有問題既,可以唔 JOIN OR 係 該 TOPIC 問, 點解開過TOPIC 去問?? 好似唔係咁好喎.

而我個時同 MAGGIE 講係 ATM 過數,咁都無D 乜NO. 可以 CHECK, MAGGIE 都信我啦. 佢要 CHECK, 係可能佢唔想對比左 $10 既 MEMBER唔公平.

若覺得有問題,咁你地可以睇下有無開左 CARD 既 MEMBER 同你一齊去買,咁又唔使比$10, 又無責任係自己度.

希望大家唔好怪我"直"言

大宅

國民生產總值:4443

del

珍珠宮

國民生產總值:32833

好媽媽勳章

我第一次叫maggie幫我開時係唔洗錢, 後來知道佢想請朋友食飯提議每人收$10, 我之後都有入翻比maggie.

因為maggie個朋友真係無必要幫咁多人開card, 仲要搭上搭.
去得買

民房

國民生產總值:10

I would like to explain why I made this topic !
Yes, I'm the new member to join BK and I doesn't know the reason and beginning story, so I wrote it.
Of course, if $10.00 to made convenience, that's fine.
So I suggest that in future anybody to request the discount card can group more BK member to shop that it will be more convenience to maggie and her friend, right ? And I hv 1 more question, what about the discount % ?
Sorry to maggie !!!!!

別墅

國民生產總值:807

穎穎媽咪 寫道:

十分同意
彤彤个人網頁[img align=left]http://image.go2hk.com/image/27/74/71/bb2.jpg[/img]

伯爵府

國民生產總值:17177

認識瑞士牛牛第一回

mimifan,

其實好多member 都唔會由頭睇個 topic. 若你由頭睇個 duty free card topic, 你會見到我都曾經suggest 過 group 人去買, 不過有d products 係1 card只可買3件,若大家都想賣,就唔係個個買到. 仲有同人夾時間都好麻煩.

so, 你可以試下 group 埋d 人一齊, 我覺得係好事.

christy

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.