跳至

首頁

尾頁

洋房

孕期糖尿 test

有無人會做呢個 test 呢 (即係飲糖水 test)? 東區安排左我28週時去做.

男爵府

Re: 孕期糖尿 test

我都係28週去東區做!
我上次陀第一胎都有妊娠糖尿, 所以今次我都好驚
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

別墅

我也是去東區test, 8/21 上午去做. 那時已是29w2d 啦!

大宅

我都要test 呀, 係QE 做, 10/8, 27weeks, 聽講 d 糖水超甜好難飲嫁, 不過因為我媽咪有糖尿病, 一定要做, 無計啦 :-(

大宅

如果有會點架?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我在14周時在廣華做過,d糖水唔難飲,唔使驚!
萬一真係超左標,控制下飲食就無問題!醫院會有營養師教

別墅

我係初期既時候係廣華已經飲過一次, 黎緊八月中又有飲多次呀, 好慘...我覺得好難飲 :-(

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

cspc7 ,
我上次驗完之後沒有再叫我驗, 點解你八月要驗多次?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

因為有孖B既關係, 我都要係30週返QE做test呀...

上胎都唔洗做過家...我D同事叫我就算超難飲都千其唔好嘔出來喎...如果唔係...要番做
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

大宅

我都係28週返東區做呀"...約左 4/9....

大宅

其實只不過係葡萄糖水, 唔係好難飲姐. 唔好嚇襯.

我細過都有飲開.

洋房

有家族遺傳先要做, 定係個個都要做架?? 我有 d 朋友都無做過

伯爵府

我15weeks時都係KWH飲過一次, 上星期覆診都安排咗23/8再飲多一次, 如果呢次都pass, 就之後唔洗再飲喇, 我都覺得d糖水唔係咁難飲, 我上次都係好快已經飲完, 仲覺得幫我頂肚餓

別墅

be,

佢冇講點解呀? 但係我上次checked 完都冇事

別墅

東區醫院係個個都要做 :-( :-(
佢地約我成30 weeks先做,諗起到時無野食咁多個鐘,肯定好肚餓喇!! :-( :-(

別墅

我o係廣華檢查,而家都26週,但係從來無人叫過我要做檢查。係咪個個都要做?會唔會漏o左無同我約?

男爵府

政府要求個個都要做架喎, 會唔會真係漏左?
reginay 寫道:
我o係廣華檢查,而家都26週,但係從來無人叫過我要做檢查。係咪個個都要做?會唔會漏o左無同我約?
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

我都是東區做.
9月初安排 !!
要8:30am 到醫院 !!!!!

大宅

我平日連飲咖啡, 檸水都走甜嫁, 糖水甜品就更加唔啱我:tongue::tongue: 今次真係大 wok!! 希望唔會嘔番出來啦:-(:-(

Joshua媽 寫道:
因為有孖B既關係, 我都要係30週返QE做test呀...

上胎都唔洗做過家...我D同事叫我就算超難飲都千其唔好嘔出來喎...如果唔係...要番做

首頁

尾頁

跳至