義工
[2004年或之前] 有冇邊隻牌子既肚紋膏(妊娠膏)好用架?

複式洋房

國民生產總值:195

有冇邊隻牌子既肚紋膏(妊娠膏)好用架?

我D朋友叫我而家就好開始用肚紋膏(妊娠膏),
有D就話橄欖油最好(因為夠天然)
有D就會用肚紋膏(妊娠膏),
有冇邊隻牌子既肚紋膏(妊娠膏)好用架?
定係用橄欖油?
大家點睇呢?

賞 賜 的 是 耶 和 華 . 收 取 的 也 是 耶 和 華 。 耶 和 華 的 名 是 應 當 稱 頌 的 。  約 伯 記 1:21  

大宅

國民生產總值:1019

Re: 有冇邊隻牌子既肚紋膏(妊娠膏)好用架?

我都聽過有人話用橄欖油好, 不過我而家都用緊mothercare果隻, 貪佢夠平, 同埋口啤都好似唔錯

複式洋房

係呀~
要去邊到買架?
我住油麻地架,
附近會有得買嗎?
bilo 寫道:
我都聽過有人話用橄欖油好, 不過我而家都用緊mothercare果隻, 貪佢夠平, 同埋口啤都好似唔錯

賞 賜 的 是 耶 和 華 . 收 取 的 也 是 耶 和 華 。 耶 和 華 的 名 是 應 當 稱 頌 的 。  約 伯 記 1:21  

大宅

國民生產總值:1239

我同我阿嫂同時間一齊大肚, 所以我地係做左好多實驗,
1. 阿嫂好懶咩都冇搽, 只係小小地搽過幾次, 佢個肚好大好大, 但冇肚紋
2. 我就8 weeks 開始搽, 好勤力, 夜晚沖完涼搽橄欖油, 朝早搽肚紋膏, (荷花買, 靚野), 個肚比正常細, 但係有肚紋

結論, 如果覺痕同<蚊蚊緊>就搽小小滋潤下, 不用買太靚太貴, side 錢, 功效不是正比, 亦不是唔搽仲厲害, 放心!
生完後聽其他媽咪心得, 係要皮膚保持彈性, 聽聞食花膠都有效, 有助皮膚彈性

或者我皮膚天生欠缺彈性, 所以點搽都冇用, 而阿嫂天生麗質不用多花神.

咁你地睇下自己係咩皮膚啦.
另外, 一提, 我全程未食百蓮蘇, 未食夠涼野已經早產, 連痛連生都係3個半鐘搞掂, 阿嫂就28週開始食涼野同百蓮蘇, 但係bb住足41週, 要催生, 痛足3日都係開3度, 最後要開刀, 所以, 生仔呢家野, 人人不同, 體質反應亦不同, 古老說法不能儘信.
以上純粹比你地參考, 加油吧!

別墅

國民生產總值:976

我用緊mothercare,真係好平, 又唔太油, 我就覺得幾好, 暫時未見有肚紋出現。
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信祂的,不至滅亡,反得永生。(約3:16)

大宅

國民生產總值:1646

我兩胎都用Lierac, 一條紋都冇。不過我好勤力,一知道有左就用,同埋我係完全唔會"r"個肚,一痕就查,有時一日查三,四次。有人同我講唔"r"係緊要過查肚紋膏。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

複式洋房

國民生產總值:292

WHERE CAN BUY (Lierac) / MOTHERCARE
THANK YOU

男爵府

國民生產總值:6636

上胎用孕麗寶~一條肚紋都無(我冇"r"肚)

複式洋房

我都想買....但唔知WHERE CAN BUY

大宅

Mothercare 在 Mothercare 舖,銅鑼灣皇室堡有一間。

Lierac 應該莎莎有。不過bb展最低,買得多好多野送,包括好正的產後除紋油。不過唔知今年有冇攤位。我個肚唔大的時候用Gel, 大d就用精華素,生完就用除紋油,雖然無紋,但係個肚深色左,一用除紋油好快就靚番。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

複式洋房

咁你去唔去bb展呀?????
我本來唔想去 , 因為依家先係7week , 無咁怏買bb野 , 但見你咁講我就要去see see la

大宅

我唔去啦。我唔計小產都第三胎,乜都有,唔駛買啦。Lierac 係法國野,我上次去做野的時候買左好多,有8枝Gel, 6枝精華素,一盒去紋油,一定夠用。

如果你身體冇乜事,早d去,唔太迫都幾多野睇的。不過只係為左肚紋膏就唔好啦。我送好多野係4年前,今年唔知有冇擺,同多唔多野送喎。

manman635 寫道:
我本來唔想去 , 因為依家先係7week , 無咁怏買bb野 , 但見你咁講我就要去see see la

複式洋房

哈哈~~
睇黎真係人人唔同,
多謝你既分享呀!
klwy 寫道:
我同我阿嫂同時間一齊大肚, 所以我地係做左好多實驗,
1. 阿嫂好懶咩都冇搽, 只係小小地搽過幾次, 佢個肚好大好大, 但冇肚紋
2. 我就8 weeks 開始搽, 好勤力, 夜晚沖完涼搽橄欖油, 朝早搽肚紋膏, (荷花買, 靚野), 個肚比正常細, 但係有肚紋

結論, 如果覺痕同<蚊蚊緊>就搽小小滋潤下, 不用買太靚太貴, side 錢, 功效不是正比, 亦不是唔搽仲厲害, 放心!
生完後聽其他媽咪心得, 係要皮膚保持彈性, 聽聞食花膠都有效, 有助皮膚彈性

或者我皮膚天生欠缺彈性, 所以點搽都冇用, 而阿嫂天生麗質不用多花神.

咁你地睇下自己係咩皮膚啦.
另外, 一提, 我全程未食百蓮蘇, 未食夠涼野已經早產, 連痛連生都係3個半鐘搞掂, 阿嫂就28週開始食涼野同百蓮蘇, 但係bb住足41週, 要催生, 痛足3日都係開3度, 最後要開刀, 所以, 生仔呢家野, 人人不同, 體質反應亦不同, 古老說法不能儘信.
以上純粹比你地參考, 加油吧!

複式洋房

我都係得7個星期,
由於我之前作小產,
我老公唔俾我去BB展,
我第一次做媽咪,
我其實好想去睇下有D乜野丫嘛~
當然包括Lierac 既野啦
而家仲開始一號風球添~
都唔知去唔去到啦~ :-(

Jen 寫道:
我唔去啦。我唔計小產都第三胎,乜都有,唔駛買啦。Lierac 係法國野,我上次去做野的時候買左好多,有8枝Gel, 6枝精華素,一盒去紋油,一定夠用。

如果你身體冇乜事,早d去,唔太迫都幾多野睇的。不過只係為左肚紋膏就唔好啦。我送好多野係4年前,今年唔知有冇擺,同多唔多野送喎。

[quote]
[/quote]

公爵府

國民生產總值:29125

klwy
我都同意. 真係一人人. 我第一胎都唔係勁搽 - 只係係mother care買了$39枝那種搽. 現在一條紋都無. 只係有腩.

複式洋房

我身體冇乜事,只係肥得好快,由7月18日知道有bb,到依家重左5kg , 所以我都好擔心

複式洋房

manman,
又唔使太擔心!
不過,你真係要控制住飲食,
唔好俾自己一開始就太肥呀!
加油!

大宅

國民生產總值:1239

我身體冇乜事,只係肥得好快,由7月18日知道有bb,到依家重左5kg , 所以我都好擔心

咁你真係要小心控制體重喎!正常頭3個月只會重2~3磅, 即1~2kg咋喎! 中期體重肥得仲快, 小心有妊娠毒血症&妊娠糖尿, 好麻煩架!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.