跳至

首頁

尾頁

大宅

你地D BB而家識D咩呀?

唔知我個B會唔會特別蠢= =""
到而家都未識爬........
想玩下D BB爬爬比賽都唔得><
又唔識叫人WOO.....
淨係識叫食"mum mum"

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 你地D BB而家識D咩呀?

嘩...叫人...正常黎講依家得9個幾10個月既bb都唔識叫架,只係發音同埋我地教佢發果個音時=邊個人...佢地先會見到果個人發果個方架喳~唔算識叫人架...
另外每個bb發展都唔同嘛~
我見好多10月bb好叻叻,6個月就識爬得好快但我臭b係7,8個月先開始爬得好快,之後好似打War Game咁架喳...

子爵府

爬用膝頭爬, 扶野企/行, 自己由 sofa 爬落地下

有意思的說話: 媽媽 (喊時搵我先叫), daddy, 街街 (望窗實講), mum mum (開餐時會講/ 問我地拎野食)

唔知咩意思的太空話: 一大堆

疊高積木, 放積木入細盒, 放圈入膠柱 .....

開合手 bye bye, 拍手掌.

複式洋房

爬爬, 扶野企/行,

說話: 媽媽 mum mum(唔知要媽媽定要mum mum)

開合手 bye bye(但就唔識同人bye bye住), 拍手掌

用兩隻手指拎住粒餅仔,但永遠唔會擺落口 因為之前試過好多次都擺唔到,所以依家比餅仔佢,佢自己係唔會放落口既. :-(

叫佢比比,佢會比佢手上既物件我.

仲有識禁制,由其係電視既remote,成日睇睇下個電視,佢就幫你轉台囉

民房

爬, 扶野企/行, 最鍾意玩水, 最清楚只係講媽媽, 將玩

男爵府

睛靈勳章

腳 :爬爬, 扶野企/行/企係度un pat pat dancing

手: 開合手 bye bye(但就唔識同人bye bye)�
手指指 (工人教) � 將玩具左手交右手

口 :自己好隨意地 "達達”聲口部運動(工人教),條脷可以打直反哂咁� 咬毛公仔(好肉緊個隻)

說話: 媽媽 mum mum(唔知要媽媽定要mum mum) � 叫”呀胡”� 辦老牛聲�大叫 

男爵府

睛靈勳章

DELETED

別墅

[size=medium]Winky
hello,仲記得我嗎?你仔仔好可愛啊!我哋係~0510~將軍澳朋友仔搞[size=medium] TKO gathering你得閒嗎?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題