意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 21|主題: 77711

有濕疹既bb用咩牌子既沐浴同洗頭水好啊?

男爵府

國民生產總值:7436

有濕疹既bb用咩牌子既沐浴同洗頭水好啊?

如題, 請介紹, thx!!

別墅

國民生產總值:672

Re: 有濕疹既bb用咩牌子既沐浴同洗頭水好啊?

hi queenly,

我阿仔在3個月時有濕疹,醫生介紹我用oilatum(Emollient)潤膚沐浴油,very good!!!一直而家都用緊,好潤,佢沖完涼我重同佢搽QV-kids balm cream,都潤ga,我阿仔d皮膚好o左好多,不過唔洗o甘擔心,因為越大d濕疹就會好la,希望幫到你la!!!!!

男爵府

我想問下你講果隻oilatum係邊到買架? thx!!

別墅

國民生產總值:684

My son is also using oilatum bath oil. It's very good.

For moisturizing cream, he uses Cetaphil.

Both Oilatum and Cetaphil are available in Watson's

男爵府

唔該晒你呀, 我去屈臣氏睇下先.

大宅

國民生產總值:4376

DorisTSL

5/8 BB 展有無得買依隻牌子Oilatu, 我個女都有濕疹, 有BK 媽介紹我用NORISE , 但係唔過水,我覺好似有點兒怪.
你講果隻Oilatu係未以個website http://www.stiefel.com.tw/index2.htm
咁你個bb係用邊隻呀,請列明給我知,
我家有位小主人

複式洋房

國民生產總值:201

"Stiefel" - [Physiogel - Cleanser] is good choice

男爵府

國民生產總值:6345

drckwong 寫道:
"Stiefel" - [Physiogel - Cleanser] is good choice

drckwong
請問你介紹的牌子, 可從那裡購買!? 功效是否如QV的一樣嗎!? THANKS !

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.