跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇清河村的幼兒院介紹(急)

請問,有冇清河村的幼兒院介紹啊,我小朋友2嵗,
因為即將要搬去住,對果度咩都唔知,希望各位媽媽可以
幫下手..THANK YOU~^^

別墅

Re: 有冇清河村的幼兒院介紹(急)

Hello, 209906, 我都系即將搬去清河村.
清河村暫时应該未有幼儿園, 你可到上水或者粉嶺就读, 我女兒就在嘉福村浸X

複式洋房

係low..咁會唔會好遠啊~你小朋友幾大啊?

別墅

我小朋友四嵗半, 今年升N3.
系遠D,但清河村附近無幼兒園,同埋我個小朋友响呢間讀開,又讀得几開心,所以先比佢繼續.學校有校巴,我考慮緊比佢搭校巴定系自己接送.如果搭273A,响御皇庭上車搭三個站响嘉盛苑落車,車程5分鐘,連行路等車可能要20分鐘.
而上水彩園村個間應該近D,但我去睇過好黑好舊,而我小朋友讀緊呢間開左十年現正装修. 你可親自去比較下. 如你想小朋友早D讀書且讀全日,就只能揀幼兒園,因為幼稚園要2歲8個月先可以入讀,而最近果間响太平邨(近北區医院)嘅系幼稚園.

複式洋房

哈哈..我都係決定俾我小朋友讀侵信會啦,
果度d小朋友or老師相處得好唔好啊?

別墅

我個女同D老師就相處得几好,其他我見到嘅都OK, 當然唔排除會有個別例外.
果度8月7日就開學啦,今年8月足兩歲就讀N1果D小朋友就會返學啦,所以你如果係今年讀就要去睇下重有冇位. 另佢有暫托半日服務,每日几拾蚊.你小朋友如果已足二歲,可以先去几次暫托試下

複式洋房

嗚嗚~~~我小朋友以經讀緊啦..但我覺得佢好似好辛苦,因為我宜家仲住緊YUAN LONG,見到佢咁辛苦,開始有D後悔~~

大宅

Another option for you:-

香港保護兒童會 - 聖誕老人愛心粉嶺幼兒學校
新界粉嶺華心

別墅

你小朋友几大?係唔係報咗嘉福邨果間?咁你几時搬啊?點解你唔同學校講遲D先返學嘅.
元朗應該搭276P

大宅

有無住清河村既小朋友想學琴?
我老公剛收到公司通知所有員工要減薪三分一 ,我要搵part-time努力養我個女呀!!!!!唯有再辛苦d教琴啦...
不過我依家响粉嶺一間小學教緊書,我校學生放4:15,我要放工後至教得,無以前咁多時間可以去遠D教,而且想多d時間湊個女.
請各位媽咪幫忙介紹下如果有興趣可pm我再傾細節.
上我家(御皇庭)學琴計85折,如學琴+補習可再85折(幼稚園/小學)
可代學生購學琴課本,我是鋼琴導師會員,買書有85折.(此服務只限跟我學琴的學生)
另可代報皇家音樂學院或聖三一學院考試

我的資歷:
香港教育學院文副學士(音樂)
英國皇家音樂學院鋼琴演奏八級
英國皇家音樂學院樂理八級
THX ALL MAMA~~~~~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

morning,

認得我嘛...?我細仔係嬰園一齊返過學架...你囡囡幾時過去華心一齊返學呀?

[quote]
joanmichael 寫道:
Another option for you:-

香港保護兒童會 - 聖誕老人愛心粉嶺幼兒學校
新界粉嶺華心

大宅

mrs. so, sorry 呀, 唔係好認得你個仔添, 張相咁"清"! 比d tips 呀?! 佢要11月先至夠2yrs. 呀!

[quote]
mrs.so 寫道:
morning,

認得我嘛...?我細仔係嬰園一齊返過學架...你囡囡幾時過去華心一齊返學呀?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

joanmichael ,

咁你睇下呢個web-site, 睇下有無印象...
http://issacso.babysky.hk/

joanmichael 寫道:
mrs. so, sorry 呀, 唔係好認得你個仔添, 張相咁"清"! 比d tips 呀?! 佢要11月先至夠2yrs. 呀!

mrs.so 寫道:
morning,

大宅

mrs. so,
E, 又幾熟面口喎!

複式洋房

同问

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 209906 於 06-8-11 01:04 發表
嗚嗚~~~我小朋友以經讀緊啦..但我覺得佢好似好辛苦,因為我宜家仲住緊YUAN LONG,見到佢咁辛苦,開始有D後悔~~

我個女都報左讀n1,但都要去聯和墟讀
你小朋友係元朗讀緊邊間,我阿女報報果間係元朗都有分校

首頁

尾頁

跳至