論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你地會唔會俾有自己的相工人?

今日去ocean park, 我諗住幫工人影張單人相, 諗住晒番俾佢, 但係佢話想同我和bb影, 現在我唔知晒唔晒番俾佢好, 因為聽過有d印尼人識用降頭等邪術......

子爵府

醒目開學勳章

Re: 你地會唔會俾有自己的相工人?

賓賓既話係可以用一張同僱主一齊影既相send去領事館申請過外國!

男爵府

咁你地同個工人平時既關係好吾好???如果你吾係對佢呼呼喝喝對佢吾好,佢又吾係對住你黑口黑面專同你作對既,咁你都吾駛擔心佢落你降頭之類...我嗰陣同工人一齊影相,我都會哂番份俾佢,尤其有d佢同我囝囝影得好睇嗰d,我會哂大相俾佢留念架!家下就算佢番左印尼結婚生仔,佢都會同我互相寄自己d近照同囝囝d相俾大家架...佢又有我電話,我地又有佢印尼屋企同手提電話冧把,過時過節佢仲會打黎搵我地傾偈添!我覺得真係無問題喎!
ioi 寫道:
今日去ocean park, 我諗住幫工人影張單人相, 諗住晒番俾佢, 但係佢話想同我和bb影, 現在我唔知晒唔晒番俾佢好, 因為聽過有d印尼人識用降頭等邪術......
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

伯爵府

暫時我地同工人關係都幾好, 但係又未至於好friend, 我都想晒番d相俾佢, 不過係驚第時有咩事佢會對我地不利o者.

複式洋房

ioi, 咁你個外傭知唔知你同屋企人既出生時辰及日期 (好多媽咪都會講BB幾點出世咁), 如果你個工人無你地既出生時辰及日期, 就算有相都好似落唔到降架, 唔使太擔心.

大宅

家o下好就話o者, 點知第時點o架? 何況依家咩都digital, 唔洗晒相, 安安全全好d ~~~

水晶宮

落降頭唔系甘容易概事
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

我都會晒番一份畀印印,大家開心。

伯爵府

novaching,
我地幾時生日佢知, 而bb出生時間我都好似有o係佢面前講過.

sanlap,
我都認同安安全全好d, 但係影左唔晒番俾佢又好似唔係幾好.

首頁

尾頁

跳至