意見反饋
義工

自由講場 今日: 4729|主題: 1005258

請問你地屋企用緊咩地板?

水晶宮

國民生產總值:54665

好媽媽勳章

覺得好唔好用?
每平方尺大概幾錢?
鋪埋一共要幾多錢?

thx!!

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

國民生產總值:7645

Re: 請問你地屋企用緊咩地板?

地板應該唔係好貴
but鋪埋人工好貴
上次我去買地毯,聽到人地問鋪地專要萬幾蚊
我係旺角佐敦嗰頭睇,搵嗰間已經係最平,
木地板每平方要$50幾蚊,應該有d平d
膠地板唔知
地毯就好平,$2-$3尺but係最普通and淨色

珍珠宮

國民生產總值:36954

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我用的係木地板,
都幾好用架﹗
因為我老公唔著拖鞋,
所以用木地板會好d,
幾多錢 就唔知,
上手 留低架﹗

洋房

國民生產總值:634

我租緊間屋都係用木地板,
ok易清理,而且呀囡成日通屋走,跌倒都無咁痛

禁止訪問

國民生產總值:20403

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

國民生產總值:30272

2018復活節勳章 2018勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我用意大利過底高溫磚, 因為有隔熱功能, 所以冬天個地都唔會好凍 , 24" X 24" 五年前買要 $96 一件, 舖唔記左係 $2.2 定 $2.4 一平方寸 (包英泥同沙), 因為件磚大件要收貴過普通舖的磚 $0.2, 3 房 2 廳唔計廚房同 2 個洗手間, 實際面積約 430 尺用左 2 萬蚊到磚同舖都係差不多各一萬蚊到 (舖個度已經收平左我齊頭一萬, 平應要萬二.....

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.