育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問問食開低敏奶粉0既bb

到左一歲時
通常轉邊隻follow-up奶粉呢?

我個仔而家食緊金裝能恩HA 2號
過多兩個星期就1歲
但仲未決定比咩follow-up奶粉佢食
希望大家可以比d comment~
thx~~~~

水晶宮

2020勳章

Re: 想問問食開低敏奶粉0既bb

我bb 食到差唔多1歲先轉2號, 1.5歲就轉森永大仔奶粉!!

別墅

我個女之前食nanHA1,後來轉左食日本森永都有9個月,都係BK既媽咪介紹,森永香好多又滑,我之前係西田訂125罐

大宅

唔該晒呀~~~
我想問森永係未即係lee隻?

再次唔該晒~~~~~~~

大宅

YES :lol:

大宅

thx~
嘩~咁西田125/罐又真係幾抵喎!
我見sogo減價同埋網上面都係14x/罐

複式洋房

doll,

可以繼續食, 我個女食到 4 歲都一樣照食, 問過雀巢公司, 佢哋話冇問題. 或者轉食日本奶粉森永. 我睇過其他媽咪 post 出嚟話 森永都係低敏奶粉.

doll 寫道:
到左一歲時
通常轉邊隻follow-up奶粉呢?

我個仔而家食緊金裝能恩HA 2號
過多兩個星期就1歲
但仲未決定比咩follow-up奶粉佢食
希望大家可以比d comment~
thx~~~~

複式洋房

貓貓豬,

咁平, e+ 仲有冇特價

貓貓豬 寫道:
我個女之前食nanHA1,後來轉左食日本森永都有9個月,都係BK既媽咪介紹,森永香好多又滑,我之前係西田訂125罐

民房

My daughter is drinking NAN HA. I also want to change the milk power, 森永 is one of my choice, is it good? Any comment? Is it difficult to buy?

大宅

貓貓豬/bb2
囝囝過o左一歲之後都食過幾隻牌子,但係都唔係咁好,請問bb食o左日本森永之後d腸胃好唔好呢?同埋係咪低敏?
thanks!

大宅

>samenthababy

thx~
咁我都安心d~
因為我同老公講話想轉森永
佢就發"勞蘇"話lee d咁難買 :cry:
聽到你都係一直比囡囡食nan ha
我都放心d啦~~~thx~~~

首頁

尾頁