意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 3|主題: 27038

仔仔唔鍾意食三文魚, 點煮好味D?

大宅

國民生產總值:1848

仔仔唔鍾意食三文魚, 點煮好味D?

請賜教。

別墅

國民生產總值:684

Re: 仔仔唔鍾意食三文魚, 點煮好味D?

You may try 龍脷. The texture is more acceptable.

大宅

國民生產總值:4157

add ginger to steam the salmon... then cut very small pieces and mix in congee... okay for my daughter.

大宅

國民生產總值:2874

我開頭就咁整碎d刺身, 跟住同蕃茄一齊煲, 結果好腥, 阿囡唔鐘意食.

後來就將三文魚刺身用易潔鍋煎, 唔駛落油, 但要落檸檬汁在三文魚上, 跟住煎埋另一邊(都要落檸檬汁), 煎大概1-2分鐘就okay. 我係用新鮮的檸檬. 另外, 我會用蕃茄同三文魚一齊煲, 但係會酸些, 我個囡就好鐘食.

複式洋房

國民生產總值:377

用薑 STEAM 三文魚,之後我會落蕃茄,薯仔,再加三文魚,之後可以加cheese落去粥仔度,好好味。

大宅

國民生產總值:2823

加小小麥皮.

大宅

國民生產總值:4426

想問d三文魚係咪去凍肉公司買呢??

大宅

國民生產總值:4157

i buy salmon 刺身 at City Super as no bones. :-P :-P

男爵府

國民生產總值:6937

好媽媽勳章

可加南瓜,顏色好靚又有營養
:-D :-D

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.