義工

自由講場 今日: 4531|主題: 994664

跳至
香港小學生最「潮」的笑話

子爵府

國民生產總值:10475

香港小學生最「潮」的笑話

《信報》某專欄刊出香港小學生最「潮」的笑話,現供諸同好:
問題:

(1)一枝火柴被人打傷頭部,入醫院包紮了傷口之後,變成了什麼?
(2)午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻依然打意大利粉。為什麼?
(3)黑社會人物最愛什麼動物?
(4)為什麼三文魚生和海膽魚生路上迎面而行,互相見到對方,但都不打招呼?
(5)在一個由家庭主婦辦的烹飪班裡,黃太教蓮蓉飽、李太教芝麻包,誰教叉燒包?
(6)香港的肥仔多數姓什麼?
(7)國內樣樣都可以是假的,但有一樣一定是「真」的,那是什麼?

唔好咁心急睇答案啦,諗下先啦 ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
答案
(1)火柴入醫院包紮了頭後,變成了一枝「棉花棒」。
(2)午餐肉見到意大利粉依然照打,因為午餐肉對意大利粉說:「別以為你做了負離子直髮,我便不認得你!」
(3)黑社會人物當然喜歡「斑馬」(班馬)。
(4)三文魚生不跟海膽魚生打招呼,因為「佢地都唔熟?!」
(5)誰教叉燒包?當然是「程尋磨教叉燒包」。
(6)香港的肥仔是多姓「死」,因為通街都有人叫「死肥仔」。
(7)國內一定是真的當然是「賊」。

各位,懂答懂笑的表示你仍「年輕」。

別墅

國民生產總值:886

Re: 香港小學生最「潮」的笑話

子爵府

國民生產總值:10023

2018勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

國民生產總值:3428

我淨係諗到肥仔姓「死」咋!

王國長老

國民生產總值:51631

好媽媽勳章 王國長老

而家D 小學生既IQ問題好好笑,
以下係我仔問我既問題︰
1.西瓜汁係西瓜味、橙汁係橙味、咁益力多係咩味?
2.Do、Re、Me 三人去了男廁,Do 同埋Re 已出左黎,
剩番邊個係男廁?
3.有咩係熊貓一世都做唔到架呢?
4.你有無「老土眼鏡」?
:
:
:
:
:
1.我答︰益力多味囉!
佢話錯!應該係︰今日你飲左未?
2. 呢條我答︰Me
佢即大笑話︰啊!!你入男廁!哈哈哈!!!
3. 我話︰跑步?跳高?
佢話︰熊貓成世都影唔到彩色相!
4. 呢條最無謂,我話「無」!
佢話︰啊!原來你無「腦、肚、眼同埋頸架?!」

男爵府

國民生產總值:8346

我一條都估唔到....... :-(

寶石宮

國民生產總值:361016

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

國民生產總值:6748

BK Milk勳章

funny...............

男爵府

國民生產總值:7958

我估到 1, 6 呀

男爵府

國民生產總值:7108

公爵府

國民生產總值:27102

好媽媽勳章

大宅

國民生產總值:1979

BB保你大  皇帝仔BB

子爵府

國民生產總值:14315

let me speak to my girl for #1!! funny!!

洋房

國民生產總值:393

1.西瓜汁係西瓜味、橙汁係橙味、咁益力多係咩味?
應該係︰今日你飲左未?

la 個好好笑呀

男爵府

國民生產總值:8901

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雖然依d IQ題似笑話多D, 但都幾得意呀, 等我同囝囝玩吓先。

瑪瑙宮

國民生產總值:131805

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我只係識答第三條

大宅

國民生產總值:4783

侯爵府

國民生產總值:24209

好媽媽勳章 畀面勳章

我仲以為意大利粉電左髮添

珍珠宮

國民生產總值:34814

寶石宮

國民生產總值:282759

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.