意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92775

請問各位媽咪有無人知香港初生奶粉有無蛋白質既成份呢

男爵府

國民生產總值:7436

請問各位媽咪有無人知香港初生奶粉有無蛋白質既成份呢

如題, thx!!

別墅

國民生產總值:880

Re: 請問各位媽咪有無人知香港初生奶粉有無蛋白質既成份呢

0.0 緊係有 dha <--高蛋白

點解咁問? bb蛋白敏感? 係就選ha

有能思ha s-26ha 明治無糖低敏奶粉

濕疹b都可選森永 明治 等日本奶粉都好

男爵府

國民生產總值:7436

我個仔就係食緊日本雪印, 但呢派塊面有好多粒粒, 應該係敏感, 所以煩緊唔知應該俾森永佢食啊定明治無乳糖低敏好, 聽的媽咪話森永係低敏, 但我打去re-on問佢又話唔係, 話無乳糖低敏好, 但我又好少聽的媽咪講起呢支奶粉, 所以唔係好敢俾佢試, 點算好啊?

別墅

敏感bb應該選水解奶粉食

水解奶粉意思係 蛋白質經過處理 張蛋白打散一點

令bb容易吸收 冇咁易敏感

我晴晴都係敏感 發現後都搵過好多種奶粉

而森永係冇水解奶粉架

明治個隻就好多地方都冇得買 比較麻煩

能恩ha 味道就比較苦 但個陣獨市 所以依家好多bb都食佢

以s-26ha 係新出既 我幫晴晴轉左呢隻 食量就多左好多

以我個人諗法係 明治講真我覺得貴 同買唔方面

玩下手屋企冇曬 夜麻麻都唔知邊到買得到比阿女食

能恩阿女食左2至3個月到 都係食得2-3安 成日都發爛炸唔

唔很食 後來先發覺隻奶粉苦

之後經人介紹有s-26ha 平常既s-26dha 人地話營養太好

比人叫肥仔奶粉 以水解奶粉一向營養係冇平常奶粉咁好

所以我覺得+-計 都ok 比佢食左之後 依家一餐唔係6安就

10安 (依家5個月多) 身體各方面都幾好

呢d係我個人見解 希望幫到你同bb啦

洋房

國民生產總值:152

我個仔之前面同背出咗好多粒粒,食開明治
有個醫生話佢奶粉敏感,要佢轉豆奶;我再去睇第二個醫生,佢話係濕疹,轉奶粉作用唔大,反而沖涼的用品就要轉
我買咗QV的BATH OIL俾佢沖涼,沖完就塗QV的SKIN LOTION,一個星期就好返好多
個時我都係re-on買咗一罐明治低敏,未開阿仔已經冇事,但我見佢營養少D,所以都冇俾佢食
另外,我個仔係醫院時食雀巢HA,D屎好硬...

別墅

=.=係呀 雀巢d屎又硬又臭又綠架

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.