義工
[2006年] 生完去旅行...

大宅

國民生產總值:2942

生完去旅行...

大家會唔會同bb擺完滿月酒之後兩公婆去旅行呀? 我唸住在尾段產假去個短trip,去番四/五日啦,真係唸起都好開心.如無意外,會由11月1日開始放產假,希望囡囡如期在預產期(11月9日)出世啦!

大宅

國民生產總值:2231

Re: 生完去旅行...

我驚我生完之後見到小b,會唔捨得離開佢呀﹗所以老公同我係過左最唔穩定既頭3個月之後,去左希臘泰國,岩岩又去完台灣返黎

男爵府

國民生產總值:7913

Nov,
你到時真係可能唔捨得架, 新生bb好難攪架, 夜晚又要食夜奶. 邊個幫你照顧bb先? 如果係你屋企人, 你可能可以放心小小, 但如果只係工人, 千奇唔好制呀!
我生完上一胎, 都係等佢到歲幾我至去旅行
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

伯爵府

國民生產總值:15946

我都驚唔捨得離開bb, 如果bb食到人奶, 而我又有足夠奶水比佢飲, 梗加唔洗去旅行啦, 我同老公預備生bb前, 預計有排都唔會去旅行, 所以上年9月都係去完希臘同瑞士

大宅

我都諗住餵人奶呀,依家成日睇母乳餵哺果區,見到真係好辛苦,好怕自己會無奶,再加上99舊果套思想, :cry: 唉...

大宅

余小豬媽媽
你就好啦!大肚都可以四處去玩,我99唔想我大肚四圍飛,同埋我一心計劃好今個summer去澳洲,宜家只好要無限期押後 :-( 我老公見我咁想出去玩咪應承我去旅行law,不過都要視乎到時的身體狀況.

大宅

其實如果一早plan左今個summer去澳洲,大可以照去呀,你開心,bb又開心﹗不過最緊要係搵e生睇一睇自己身體狀況,再寫定張e生紙,到時有e生証明你可以出trip玉皇大帝都阻你唔到啦

大宅

小心女人

我唸住比媽咪take care BB, 問過醫生--人奶可以放在雪箱保存一個星期,朋友都話到時會好唔捨得BB,可能針未吉到肉唔知痛啦!

大宅

人奶放下格可以放最多5日,放冰格最多3個月.....

別墅

國民生產總值:503

Agree! I planned to go to Singapore in April, but we couldn't go due to BB... and it is not stable in the first 3 months....
My hushand knew I want to go for a trip so he asked my doctor whether I can go in 4-7th month, he said it's fine... so we go to Singapore last week...
You will miss BB after he is delivered.

余小豬媽媽 寫道:
其實如果一早plan左今個summer去澳洲,大可以照去呀,你開心,bb又開心﹗不過最緊要係搵e生睇一睇自己身體狀況,再寫定張e生紙,到時有e生証明你可以出trip玉皇大帝都阻你唔到啦

大宅

國民生產總值:1432

我公司10月會攪個出國旅行呀....
唔洗錢架...但係我計過到時我都有成32週啦....
應該都無咩希望去到....真係激死人...

大宅

cirelee 寫道:
Agree! I planned to go to Singapore in April, but we couldn't go due to BB... and it is not stable in the first 3 months....
My hushand knew I want to go for a trip so he asked my doctor whether I can go in 4-7th month, he said it's fine... so we go to Singapore last week...
You will miss BB after he is delivered.

[quote]
余小豬媽媽 寫道:
[/quote]hv a great trip....唔使掛住我地架
queeniedequeen 寫道:
我公司10月會攪個出國旅行呀....
唔洗錢架...但係我計過到時我都有成32週啦....
應該都無咩希望去到....真係激死人...
10月唔好去啦,乖乖地係屋企待產同小b相見啦...

大宅

國民生產總值:4717

我都有同老公提議bb三個月大左右去旅行 (農曆新年假嘛!), but 俾我老公話我無人性, bb咁細個留低佢唔理
所以都係等bb大d先算

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1237

swisslady 寫道:
我都有同老公提議bb三個月大左右去旅行 (農曆新年假嘛!), but 俾我老公話我無人性, bb咁細個留低佢唔理
所以都係等bb大d先算

你老公咁細心, 你應該開心先係. 我老公成日話生完要去玩, 無心理準備要照顧小b, 我仲擔心 :-|
我叫樂樂呀, 我媽媽想我同個名一樣, 時時刻刻都咁快樂!!

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:2232

2018勳章

Hi all,

I just back from Thailand yestertday. It is so good to have a break at this moment. He want to have a trip after baby birth, but I worry No one take care the NB baby. that why we go to Thailand - Krabi for 8 days.

We have not join tour, just buy ticket and go. Other than some kind of exciting activities I have not join, just goto the beatiful beaches, have sunbath, snorkelling in the sea, eating all the day ( no seafood :-( ) and join the 1 day local trip ....etc. It is so relaxing , and surprisingly i feel my baby grow bigger in this week. or may be it just I get fat

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.