夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

你還愛我嗎?

我同老公結婚巳10年,以前有咩鬧交佢都會就下我,如果我真係吾彩佢,佢都會好快就冧番我,鬧交次數吾多的.

但呢幾個月開始,我發覺佢吾知係咪內"分泌失調".成日同佢講野都吾係好原答我,就算答我都鬼死咁悔氣.都吾知我得罪佢d咩?

早2日因為我同佢講野,佢答得我鬼死咁悔氣,我終於忍吾住鬧佢.後來大家都吾彩大家.巳經3日啦,佢都無打個冧番我的意思.你地話我點做好

禁止發言

好媽媽勳章

Re: 你還愛我嗎?

子爵府

好媽媽勳章

有陣時係咁...佢地講野好似好悔氣...或者唔多應你...但係你問番佢地...夠竟咩事...佢地就會話無野...其實可能連佢地自己都唔發覺...其實冷戰對夫妻感情唔好...其實兩個人相處...唔一定要男方遷就自己...氹自己開心...有陣時女方都要遷就男方...氹佢開心...要明白...女人鍾意人氹...鍾意人鍚...男人都鍾意人氹...鍾意人鍚...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

roccomami, onon1022

其實以前我d脾氣差過而家的,早2年巳學識遷就男方..氹佢開心.就算係佢吾岩,我都會忍下,但我發現我越忍佢同就佢,相反佢就好似越得寸進尺,因為佢發現我識得忍佢同就佢.

尋日我係房吾小心跌親,都好大聲,(因撞跌左野)我當時好痛,仲叫個得7歲囡囡入房扶我起身,佢係廳出面聽到都吾入房睇下我有無事,你話我幾嬲呀!

我覺得你如果仲緊張我/仲愛我的話,吾會理係味冷戰中.都會好自然會第一時間入房睇下我有無事先啦,最多望到我無事再出番去,咁我個心都無咁嬲,但係佢竟然無動於終,依然係廳出面睇電視,問句都無,你話我幾心淡!
你地話我而家究竟係佢心中仲有無緊張我/愛我呀 :-(

別墅

好多年前 我老公都試過咁樣
一樣係故意唔應我 一樣係知我整親都唔理我
問佢乜事 佢就死都唔講
後來........我先至記起 原來係我唔記得佢生日
結果我要用1個星期黎氹佢 佢先至啋返我 :-( :-( :-(

你再諗一下 有d乜野事會令到佢咁
佢應該唔會無原無故唔理你既
如果佢知你整親 都唔去理你 咁佢可能真係好嬲你喎
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

別墅

我都試同我老公係咁 .. 因為我個人疑心好大架 一有小小唔同 ( 佢冇乜點理我或同我講野我就會亂諗野 ) 之後我問佢仲乜唔理我 問佢攪咩呀 之後佢就答我近排返工做d野好辛苦 所以唔願講野
或者你個個都係咁呢 冷戰唔係一個好既辦法 只會辛苦自己倒不如多d溝通 知道乜事仲好過估啦
該用戶已被刪除

大宅

ilovefamily :
男人同女人的價值觀有時會有很大差別, 妳眼中的大事他可能覺得很不重要, 而佢心中的大事, 妳又會覺是很無聊; 所以就算妳以為佢唔緊妳, 並不代表佢唔愛妳。

很多時我比老婆閙都是因為我無即時處理她的要求, 但每次我都覺得佢叫我做的事沒有迫切性, 我不是不會幫她把事情做好, 只是我唔想即時放下手頭工作去幫她, 待我有空自然便會把事情做好, 但她卻以為我唔埋佢而生氣, 真是有理說不清!

人與人相處本來就是一件唔容易的事, 如果可以互相遷就, 很多問題自然會解決!

複式洋房

agree lamlambaba的看法!!

夫妻好多時都會有呢d誤會,令到大家心裡面唔開心!

女人遇到問題時係好想老公即時會幫自己,覺得呢d係愛既表現;但男人只會覺得呢d只係小問題,sense唔到架!咁女人咪覺得被忽略或者老公唔緊張自己 :-| 我老公那時就覺得好冤枉喇…

我同老公都試過呢個過渡期,但大家坦誠d、溝通多d,問題便不再是問題了…

大宅

好多謝大家的意見!
我巳詳細再諗過近呢3個月有無咩事會令到佢咁,但係都諗吾到.我都知冷戰唔係一個好既辦法.所以我諗住今晚冷靜地同佢傾清楚 :cry:

別墅

onon1022 寫道:
有陣時係咁...佢地講野好似好悔氣...或者唔多應你...但係你問番佢地...夠竟咩事...佢地就會話無野...其實可能連佢地自己都唔發覺...其實冷戰對夫妻感情唔好...其實兩個人相處...唔一定要男方遷就自己...氹自己開心...有陣時女方都要遷就男方...氹佢開心...要明白...女人鍾意人氹...鍾意人鍚...男人都鍾意人氹...鍾意人鍚...

very 同意

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

lamlambaba 寫道:
ilovefamily :
男人同女人的價值觀有時會有很大差別, 妳眼中的大事他可能覺得很不重要, 而佢心中的大事, 妳又會覺是很無聊; 所以就算妳以為佢唔緊妳, 並不代表佢唔愛妳。

很多時我比老婆閙都是因為我無即時處理她的要求, 但每次我都覺得佢叫我做的事沒有迫切性, 我不是不會幫她把事情做好, 只是我唔想即時放下手頭工作去幫她, 待我有空自然便會把事情做好, 但她卻以為我唔埋佢而生氣, 真是有理說不清!

人與人相處本來就是一件唔容易的事, 如果可以互相遷就, 很多問題自然會解決!

講得對!我老公都係咁諗!

首頁

尾頁

跳至